Categorieën

Licht wisselvallig en lagere temperaturen

Van vrijdag tot en met begin volgende week blijven lagedrukgebieden het weerbeeld bepalen. In het weekeinde trekt een nieuwe depressie echter wel zuid van Nederland langs naar het zuidoosten. Daardoor valt het met de neerslag waarschijnlijk wel mee. Wel gaat de temperatuur verder omlaag: op zondag en maandag is het niet veel warmer dan 7 tot 8 graden. In de nacht daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt. Vrijdag blijft het waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog en is er een mix van wolken en regelmatig zon.

Het wordt rond de 9.0 graden, en er waait een matige zuidenwind. Zaterdag wolkenvelden, maar er is ook geregeld zon. Een lokaal buitje is mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het overdag gewoon droog. De zuidenwind is matig. Het wordt 8-9 graden. In de nacht naar zondag opklaringen en kans op vorst aan de grond. Ook zondag is er bewolking aanwezig en slechts af en toe ruimte voor de zon.

In de oostelijke delen van ons land blijft het waarschijnlijk op veel plaatsen droog. Het wordt circa 8 graden bij een matige zuidoostenwind. Volgende week liggen de maxima rond 7 graden en de minima rond een graad of 2, met kans op vost aan de grond. Hiermee is het vooral overdag iets kouder dan normaal half november. Het weerbeeld is vaak bewolkt. Maandag lijkt een overwegend droge dag te worden. De dagen daarna is er dagelijks circa 70% kans op regen.

Goed weekend,

Weerman, Freddie Paalman