Categorieën

Lintje voor Mieke Gruijters

HOLTEN – Bij de lintjesregen van afgelopen week was er ook een lintje voor de Holtense Mieke Gruijters. Zij is vanaf 1995 al maatschappelijk actief in Holten. In dat jaar startte zij als gastfamilie, tolk-vertaler en ladyspeaker voor de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Holten. Dit heeft ze vijf jaar lang gedaan. Van 1999 tot 2005 was ze bestuurslid van de Bibliotheek Rijssen-Holten, waar ze onder andere zeer nauw betrokken was bij het fusieproces van de beide bibliotheken. In de jaren 1999-2006 was mevrouw Gruijters lid van de ouderraad en de verkeerscommissie van de Holterenkschool in Holten.

In de periode 1999-2010 was Gruijters initiatiefnemer en coördinator voor de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland. In de jaren 2001-2004 was ze gastouder voor kinderen uit Tsjernobyl via de Stichting Hulp aan Tsjernobyl kinderen Rijssen-Holten. Voor de Stichting Socuwe, later ViaVie Welzijn was ze vanaf 2009 zes jaar lang bestuurslid/secretaris en in die hoedanigheid speelde zij een belangrijke en verbindende rol bij de overgang van Socuwe naar ViaVie Welzijn.

In 2013 was zij oprichter van het Repaircafé Holten, waar ze nog altijd coördinator is op het gebied van communicatie, PR, vrijwilligers en huisvesting. In 2016 werd mevrouw Gruijers dagelijks bestuurslid van de Stichting Duurzaam Holten. Vanaf 2017 is ze ook organisator en coördinator van de jaarlijkse Holtense Kwis. Naast dit alles en naast haar dagelijks werk als onderwijskundige/dyslexiespecialist, heeft zij ook jarenlang mantelzorg verleend aan haar schoonzus en andere familieleden. Mieke Gruijers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.