Categorieën

Looptrainingen voor Diepe Hel Holterbergloop

HOLTEN – Wie fit aan de start van de 33e editie van de Diepe Hel Holterbergloop wil staan, kan meedoen aan de clinics van ASV Atletics Nijverdal en AV Holten. ‘Op het programma staan zeven trainingen op zaterdagochtend (vanaf 29 augustus) en twee extra trainingen op woensdagavond (om 19.15 uur)’, vertelt Hans Stokvis, voorzitter van de organisatie. Voor lopers die de 6 km gaan lopen is enige loopervaring met een basisconditie gewenst. Ga je de 10 km lopen is het van belang dat je al 30 minuten aaneengesloten kunt hardlopen.

De lopers die de halve marathon voor ogen hebben moeten minimaal 45 minuten aaneengesloten kunnen hardlopen. De trainingen worden in Nijverdal georganiseerd voor maximaal 30 lopers. Ook in Holten worden clinics gegeven. ‘Heb je nog nooit een wedstrijd gelopen en ga je voor het eerst de 6 km run doen? Of misschien heb je de 10 km of halve marathon al in de benen maar heb je nog een beetje hulp nodig? Bij AV Holten kun je voor alle niveaus terecht bij de clinic.’ Acht trainingen op woensdagavond starten vanaf woensdag 2 september.

Tijden en locaties
Startlocatie trainingen: Atletiekbaan ASV Atletics, Van Heerdtweg 5 Nijverdal.
Starttijden training op zaterdag: 09.00 uur
Inschrijfgeld clinics: € 45,-

Startlocatie trainingen: Sportpark Meermanskamp, Valkenweg 4 Holten.
Starttijden training op woensdag: 20.00 uur
Inschrijfgeld clinics: € 45,-

Inschrijven kan via de website www.diepehelholterbergloop.nl onder het kopje clinics.

33e editie op zondag 25 oktober 2020
Stichting Diepe Hel Holterbergloop heeft besloten om alleen op zondag 25 oktober het hardloopevenement in een aangepaste vorm door te laten gaan. ‘Er zullen drie afstanden van start gaan in Nijverdal: Sans-Online 6km, Hemink 10km en de VolkerWessels halve marathon. Dat betekent dat wij op zaterdagavond 24 oktober deze editie geen nightrun organiseren’ aldus Hans. De Zorgsaam Wandeltocht is uitgebreid. Daar gaat een 10 km als een 20 km afstand van start.