Categorieën

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

 ‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

HOLTEN – Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met 40 andere deelnemers vormt hij op 3 juli ‘Team Maarten’, dat geld inzamelt voor instanties die zich richten op onderzoek naar kanker en zorg aan kankerpatiënten.

Groep atleten vormt Team Maarten en zamelt geld in voor MvdW Foundation

Maarten van der Weijden stimuleert en ondersteunt met zijn MvdW Foundation wetenschappelijke- of zorginitiatieven om uiteindelijk te voorkomen dat patiënten sterven aan kanker of om de kwaliteit van leven van patiënten met kanker te verbeteren.

In 2020 riep de foundation ‘Team Maarten’ in het leven. Van der Weijden neemt met een team van zo’n 40 deelnemers, in wisselende samenstelling, deel aan een aantal vooraanstaande sportevenementen. Het doel is dat alle deelnemers via donaties zoveel mogelijk geld inzamelen voor de MvdW Foundation, dat voor de volle 100% ten goede komt aan de ondersteunde projecten.

“Gaaf evenement”

Van der Weijden selecteert zelf de fiets-, loop- en triathlonevenementen en kondigde die op vrijdag 29 januari aan. “De Triathlon Holten lijkt me een heel gaaf evenement om met Team Maarten aan deel te nemen,” zo zegt hij.

De organisatie verheugt zich op haar beurt enorm op de komst van Maarten en zijn teamleden, die tijdens hun deelname aan het evenement herkenbaar zullen zijn aan de MvdW Foundation shirts. “Onwijs gaaf dat een sporticoon als Maarten van der Weijden deelneemt en dat we met de Triathlon Holten een platform kunnen bieden voor de sportieve prestaties en prachtige initiatieven van de foundation en Team Maarten,” aldus voorzitter Martin Pieters.

Aanmelden voor het te vormen team kan via de foundation, die vervolgens de teamleden selecteert. Meer informatie daarover kan men vinden op https://teammaarten.mvdwfoundation.nl/project/triathlon-holten