Categorieën

Meer dan € 4.000,- voor het Leontienhuis van Leontien van Moorsel

HOLTEN – Door weer en wind trotseerden een 30-tal fietsers de Sallandse Heuvelrug voor het Leontienhuis op 1 oktober Secretary Solutions organiseerde dit event om aandacht te vragen voor patiënten met een eetstoornis. “Iedereen heeft wel eens gedoneerd voor het Nierstichting of de Hartstichting, maar als ik vraag wie er wel eens gedoneerd heeft voor een mentale ziekte gaan de meeste vingers naar beneden”, gaf Van Moorsel aan. Ze was dan ook erg dankbaar voor de geboden kans om met de fietsers en mountainbikers op pad te gaan voor het Leontienhuis. “Vanwege Corona konden vorig jaar veel events geen doorgang hebben en aangezien we het Leontienhuis alleen op basis van giften en donaties kunnen draaien was het erg belangrijk dat er weer donaties binnen kwamen.

Ik heb zelf ervaren hoe het is om onder een eetstoornis te leiden. Dit 8 jaar durende gevecht zou ik nooit over willen doen, ondanks dat ik in deze periode mijn grootste sportprestaties behaalde”, vertelde Leontien van Moorsel. De organisatie lag in handen van Secretary Solutions. “We zijn tot een netto eindresultaat gekomen van € 4144,-. Hiervoor zijn we de deelnemers van het middagprogramma, de donateurs en alle deelnemers aan het avondprogramma heel erg dankbaar. Met dit resultaat kunnen weer een aantal gezinnen geholpen worden door Leontien en haar vrijwilligers. “Het is mijn grootste droom om door heel Nederland Leontienhuizen te realiseren”, gaf Van Moorsel aan.

“Alleen weet ik niet of mijn man daar zo gelukkig van wordt.” Aan het gezicht van Michael Zeijlaard te zien zijn er nog veel extra handen nodig om die wens in vervulling te laten gaan. Herstellen van een eetstoornis is een gevecht. Je moet iets loslaten wat een deel van jezelf is geworden. Dat is doodeng. Bij het Leontienhuis hoef je niet alleen te vechten. De ervaringsdeskundigen zijn er voor jou en je naasten. Zij zijn het springlevende bewijs dat herstellen écht kan. Zie voor meer informatie www.leontienhuis.nl.

KADER
Dit programma is mede tot stand gekomen door de belangeloze medewerking van Twinxx BV, Blauw Wit ’66, Trifitt, Bloemendal Bike Totaal, Theo de Rooij en Mountainbikeplezier Holten.