Categorieën

Meer minibiebjes in ons straatbeeld

HOLTEN – Eind juni is de eerste BuurtKracht minibieb geplaatst aan de Nassaustraat 30 in Rijssen. In samenwerking met BuurtKracht, BuurtKlusKracht en Kringloop Rijssen zijn een aantal prachtige minibiebjes gemaakt en gevuld met kinderboeken. De eerste is nu geplaatst. Een minibieb is een boekenkast bij iemand in de tuin of langs de straat waar je gratis boeken kunt brengen, lenen, halen of ruilen. Vanaf nu kunt u terecht bij de minibieb aan de Nassaustraat.

Minibiebjes zie je overal  in Nederland, omdat we bewuster worden en ervoor kiezen om spullen her te gebruiken. De kastjes maken de toegang tot boeken makkelijker voor iedereen en daarmee wordt lezen  gestimuleerd.  Ook kan een boekenkast in een straat een leuke ontmoetingsplek zijn voor buurtbewoners.

Er zijn geen regels van hoe een minibieb er uit moet zien. “Maar laat het maken van een mooie boekenkast maar aan de mannen van BuurtKlusKracht over”, vertelt Lex Harmeling medewerker BuurtKracht van ViaVie Welzijn. “Ze hebben er vijf gemaakt. De tweede en derde worden binnenkort ook geplaatst.”  Wie interesse heeft in één van de resterende twee met kinderboeken gevulde minibiebjes in de straat en is er nog geen minibieb in de buurt, dan kan er een mail naar info@viaviewelzijn.nl gestuurd worden o.v.v interesse in minibieb.