Categorieën

Moeizame overwinning voor Blauw Wit

HOLTEN – De laatste thuiswedstrijd van 2019 bleek een lastige klus. Blauw Wit begon op deze koude maar droge decembermiddag met een optisch veldoverwicht tegen een afwachtend Marle. Vlot lopende aanvallen van de thuisclub waren zeldzaam, toen plots de eerste treffer viel: keeper Martin Flores kreeg de bal net buiten de 16-meter niet onder controle, de snelle spits Stefan Eektimmerman profiteerde door vanuit een moeilijke hoek toch raak te schieten: 0-1. Die tegenvaller kwam hard aan, zeker toen MVV de verdedigende stellingen hoger en hoger opwierp. Het tempo moest hoger bij Blauw Wit. Na een half uur werd dit beloond toen na een afgeslagen hoekschop de bal weer in de 16 kwam waar aanvoerder Remon Muller onderuit werd gehaald: strafschop.

Spits Jarno Dijkstra schoot onberispelijk in de rechterhoek: 1-1. Daar putte de thuisclub moed uit en vooral rechtsback Stefan Dijkink zorgde met snelle rushes voor gevaar. In de 35e minuut passte Geert Veneklaas Slots prachtig over de defensie naar de snelle Ilja Spijker die eveneens magistraal afrondde: 2-1. Dat was ook de ruststand. Na de pauze bleef Justin Verhoeven achter in de kleedkamer, Michel Stam maakte z’n rentree na zeer lange afwezigheid door blessureleed. Na zes minuten leek de beslissing een feit toen na een afgeslagen hoekschop de bal weer door Edwin Bolink strak in het doelgebied werd geplaatst maar door een Marle-verdediger verkeerd werd geraakt waarna de bal pardoes achter goalie Remco Haselhorst verdween: 3-1.

Met nog ruim een half uur te gaan kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker: MVV liet zich niet zo gemakkelijk aftroeven en ging massaal over tot de welbekende en beduchte strijdvaardigheid; steeds vaker kwamen ze de middenlijn over om hun passie en fysieke inzet beloond te krijgen. In de 64e minuut kreeg Marle loon naar werken in een bizar moment: rechterspits Jarno Dijkstra raakte geblesseerd maar de wissel liet even op zich wachten; en terwijl laatste man Remon Muller ruziede met maar liefst twee spelers krulde de nummer 10, Arjan Egberts de bal keurig over Martin in de verre bovenhoek: 3-2. In een bloedstollende en enerverende slotfase moest de thuisclub zien te overleven.

Twee verse wissels: Kjell van Zon verving de eerder genoemde Jarno Dijkstra en even later moest Jaron Kampman licht gekwetst eraf en kwam Danny Meijerink als linksbuiten in het veld. Met pijn (weinig blauwhemden zullen ongeschonden uit de strijd zijn gekomen) en moeite (de nummer acht maakte het de periodekampioen knap lastig) werd de zege over de streep getrokken.