Categorieën

Moeizame overwinning voor volleybaldames 3

HOLTEN – Op zaterdag 8 februari vertrok dames 3 richting Lochem om daar hun wedstrijd tegen Avanti dames 3 te spelen. Doordat Avanti dames 2, de medekoploper, ook had gewonnen was het noodzaak om deze wedstrijd te winnen. Avanti dames 2 en Mintonette dames 3 staan allebei bovenaan in de competitie alleen heeft Avanti meer plus punten in het aantal gewonnen sets.

Volgens de prognose van de Nevobo zou Mintonette deze wedstrijd aan de hand van de ranglijst met 1-3 moeten winnen. Aan het begin van de eerste set speelde Mintonette nog wat onzeker. Punten werden niet makkelijk zelf gemaakt. Halverwege de set, mede door een mooie opslagserie nam Mintonette de leiding en begon beter te spelen. De dames uit Lochem hadden veel terug maar konden niet voorkomen dat Mintonette deze set pakte, setstand 13-25. In de tweede set speelde Avanti erg goed en alert.

Een heel jong team wat steeds beter begon te spelen en Mintonette zakte qua spel een beetje in. Er werd nauwelijks meer aangevallen, ballen kwamen niet meer aan, Mintonette vocht tegen zichzelf. Met een tussenstand van 12-11 op het scorebord kon het alle kanten op. Na een prachtige opslagserie van 6 punten leek het eigen initiatief even terug te komen maar daarna werden ook gewoon 8 punten weggegeven. Het spel ging echt op en neer maar gelukkig pakte Mintonette op het laatst de rust en won deze set met 20-25.

De derde set speelde Mintonette haar beste set, er was rust maar het ging nog niet allemaal vanzelf. Met steeds een voorsprong van 8 punten kwamen de dames uit Holten niet in gevaar en leken langzaam het zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Setstand 14-25. Aan het begin van de vierde set nam Avanti de leiding. Mintonette kwam gewoon niet in haar spel en moest vechten voor de punten. In deze spannende set trok Mintonette, bij een stand van 22-23, een sprintje en pakte de set, setstand 22-25. Een erg moeizame middag maar door de 0-4 overwinning blijft Mintonette in de race om het kampioenschap.