Categorieën

Molendag in Dijkerhoek op 10 mei

Korenmolen HE194

DIJKERHOEK – Traditioneel begint op de tweede zaterdag van mei (10 mei) het nieuwe molenseizoen. Dan wordt de landelijke Molen- en Gemalendag gehouden. In heel het land vinden extra activiteiten plaats. Ook in Dijkerhoek worden deze tiende mei de baanderdeuren van de molen open gezet. Dit gaat gepaard met de nodige feestelijkheden. Vanaf 10.00 uur kan de molen weer worden bezichtigd met deskundige uitleg van de molenaar of een vrijwilliger. Vanaf 11:30 uur kunnen ballonnen worden afgehaald voor de ballonnenwedstrijd voor de Dijkerhoekse schooljeugd. De ballonnen worden om 12:00 uur losgelaten.

Daarna zal de vrijwillige brandweer van de gemeente een demonstratie geven op het plein voor de molen. Ook staat er een heuse politieauto mét agent om het één en ander uit te leggen over het werk van de politie. Voor de kinderen die dan nog energie genoeg hebben staat het springkussen uitnodigend te wachten. En voor diegene die níet zoveel energie meer hebben of gewoon zin in een lekkere pannenkoek: Die wordt weer als vanouds gebakken in de tent, vanaf 11:30 uur. De entree is deze dag gratis.

De molen is ook opgenomen in het netwerk van Rustpunten in Salland. Ideaal om tijdens een fietstocht even af te stappen in Dijkerhoek. Tot eind september zal de molen van dinsdag tot en met zaterdag geopend zijn van 10:00 tot 16:00 uur. Voor groepen zelfs buiten deze uren, op afspraak.