Categorieën

Mooie opbrengst Theo de Rooij Classic

HOLTEN – Vrijdagavond 22 november werd tijdens een feestelijke avond bij de Voedselbank in Rijssen teruggeblikt op de 10e Theo de Rooij Classic. Tijdens de avond werd afscheid genomen van voorzitter Gerrit Tijhof en bestuurslid Wim Nooteboom. Beiden maakten vanaf de start van de Classic in 2010 deel uit van het bestuur. René Altena neemt het voorzitterschap over. Met een kleine 900 deelnemende toerfietsers en mountainbikers was er ook dit jaar sprake van een succesvolle editie. Tijdens de avond werden de bedragen overhandigd aan de lokale goede doelen geadopteerd door de organisatie, ook dit jaar weer in handen van de Toerclub Rijssen in samenwerking met Theo de Rooij.

De voormalig profrenner overhandigde de bestuursleden van de Holtense Stichting Welcome Again Veterans Marietje Eggink en de Harry Lievendag een cheque van € 1.500,000. Voorzitter Dik Bakker van de Voedselbank ontving een exemplaar van € 1.000,00. De heer Lievendag gaf aan blij te zijn met de donatie: “Wij organiseren volgend jaar rond de herdenking 4 mei op de Canadese Begraafplaats een weekprogramma voor familieleden van Canadese veteranen. Hopelijk zullen we ook nog enkele veteranen kunnen verwelkomen. Elke bijdrage waarderen wij bijzonder en is hard nodig.” De elfde editie van de Classic zal op 6 juni 2020 plaatsvinden.

De organisatie is erin geslaagd een nieuwe hoofdsponsor aan te trekken als opvolger van de in 2017 gestopte Rabobank. Daarmee wordt een stevig fundament gelegd onder de mooie tocht, waar jaarlijks honderden fietsers uit heel Nederland op af komen. Ook in 2020 worden de opbrengsten geschonken aan de Voedselbank West Twente en Welcome Again Veterans.