Categorieën

Motie over zonnepanelen op Trefpunt aangenomen

HOLTEN – Tijdens het debat over de begroting 2021 voor de gemeente Rijssen-Holten diende Gemeentebelang samen met CDA een motie in. De motie betrof het beschikbaar stellen van een financiële bijdrage voor zonnepanelen op het dak van het nieuwe buurtschapshuis het Trefpunt in Espelo. Door deze bijdrage wordt het mogelijk gemaakt dat het Trefpunt het eerste maatschappelijk energiepositieve gebouw van Gemeente Rijssen-Holten worden. “Als Gemeentebelang Rijssen-Holten vinden we het belangrijk om initiatieven in de buurtschappen van onze gemeente te steunen, zeker als deze ook nog eens duurzaam zijn. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat onze motie is aangenomen”, aldus een woordvoerder namens de partij.

Tijdens de algemene beschouwingen merkte fractievoorzitter Jan Beunk op dat 2020 voor de boeren een moeilijk jaar is. De fractie is van mening dat de agrarische sector behoefte heeft aan een overheid die zij kan vertrouwen en die werkbare oplossingen aanbiedt. Er moet meer mét de boeren gesproken worden in plaats van over de boeren. Tot slot gaf hij aan dat Gemeentebelang het nu echt tijd vindt dat er betaalbare starterswoningen voor de jongeren in Rijssen-Holten worden gebouwd, zodat deze niet noodgedwongen naar een andere gemeente hoeven te verhuizen.

“We dienen daarbij open te staan voor innovatieve vormen van bouwen en samenwonen en ons niet teveel te laten leiden door traditionele vormen en structuren”, aldus de fractievoorzitter.