Categorieën

Nagelhoutzaal weer open

HOLTEN – Als gevolg van de coronacrisis, is de Nagelhoutzaal in het Kulturhus van Holten enkele maanden gesloten geweest. Echter, net als de musea in het land, gaat de Nagelhoutzaal ook op dinsdag 2 juni weer open. Er is daar een expositie te zien met als titel “In de voetsporen van dokter Nagelhout”. Deze expositie zou begin mei al afgelopen zijn, maar door de maandenlange sluiting heeft het bestuur van de Nagelhoutstichting besloten deze expositie te verlengen tot en met 29 augustus a.s. Er is dus vanaf heden nog alle tijd om een kijkje te gaan nemen.

De expositie “In de voetsporen van dokter Nagelhout” is op uitnodiging van de Nagelhoutstichting samengesteld door mevrouw Frédérique Zweers, ter gelegenheid van haar afscheid als huisarts in Holten. Frédérique Zweers is in haar praktijkjaren in Holten geïnspireerd geraakt door de passie en liefde voor de kunst van haar “voor-voorganger” dokter Nagelhout. Zij heeft een aantal kunstenaars uit de praktijk van dokter Nagelhout gekend. Vanuit die kennis en ervaringen heeft zij een expositie samengesteld met werken van deze, voor haar dierbare, schilders, omlijst met beelden van andere kunstenaars uit haar praktijkgebied Holten.

Er zijn o.a. werken van de Holtense kunstenaars Kees Stoop, Kees Bos en Riemko Berends te zien. De Nagelhoutzaal is geopend op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Beide Pinksterdagen gesloten.