Categorieën

Neletta signeert debuutroman De Doveman bij Primera Holten

HOLTEN – Neletta van Heuven is, na vijftien jaren in Holten te hebben gewoond en gewerkt als eerstelijnspsycholoog, weer terug in Holten. Maar nu als schrijfster. Al eerder publiceerde zij Ons Januslot, zingeving via karakterstructuren (2012, in herdruk), over haar  psychologische inzichten in wat ons mensen bezielt. Dat wij allemaal tweegezichten ontwikkelen, niet alleen die brave buurman die een moordenaar blijkt te zijn. Hoe we weer een mens uit één stuk kunnen worden.

Ze is in Deventer, naast haar praktijkwerk, terrasverhalen gaan schrijven; deze columns zijn gebundeld in Is deze stoel vrij? (2017). Het afgelopen jaar heeft ze in Holten haar debuutroman geschreven, die 18 oktober is gepresenteerd bij Boekhandel Praamstra in Deventer. Sindsdien is De Doveman overal verkrijgbaar, dus ook bij onze Primera. In reviews en recensies wordt de roman de hemel in geprezen. Hier volgen enkele reacties.

“Originele roman, goed geschreven, met een bijzondere plot. Religieuze suspense zou het onderwerp genoemd kunnen worden. Een veelbelovend debuut.” Paul Dentz.

“Razend knap hoe de schrijfster diepe thema’s als ontrouw, geestelijke wreedheid en Godstwijfel weet in te vlechten in een spannende roman vol verfrissende zelfspot en ironie.” Lezer.

“Ontroerende flashbacks die verwijzen naar haar jeugd, goed gedoseerde filosofische, theologische en psychologische passages. Een mooi weergegeven symboliek en humor. In een makkelijk leesbare schrijfstijl word je meegenomen in een knap opgebouwde spanning naar een climax. Een aanbeveling waard.” Ben Ruigrok.

“Boeiende roman, leest als een trein. Veel vragen ook mijn vragen. Gelovige, zoekende, agnost of atheïst, allen zullen er iets in herkennen. In ieder geval waarderen en nieuwe inzichten krijgen. Mooie sfeer en grappige terrasgesprekken. Een verrassende ontknoping.”

Trakteer uzelf op deze boeiende roman of schenk het als Sinterklaas of Kerstcadeau! Een ieder is van harte welkom op 16 november van 15.00 tot 17.00 uur bij Primera Holten.