Categorieën

Nieuw theaterprogramma

Kulturhus bekend

Porgramma Kulturhus HE195

HOLTEN – In september start weer een nieuw theaterseizoen in het Kulturhus Holten. Met optredens van onder meer Pieter Derks, Hans Dorrestijn, Vrouw Holland en het Sallandse trio 3Koteboebo heeft het Kulturhus een paar ijzersterke troeven in handen. Om het nieuwe theaterprogramma te vieren, is er een speciale vroegboekactie: tot 1 juli: elk vijfde kaartje gratis bij reservering online.

Maar liefst dertien nieuwe shows staan op het programma voor september 2014 tot en met april 2015. Het programma is gevarieerd. Naast oude bekenden staan dit jaar opvallend veel nieuwe namen op het programma. Zo trakteert Hans Dorrestijn het publiek op prachtige liedjes en mooie conferences. Geeft Marc de Hond, zoon van Maurice de Hond, zijn eerste solo-optreden en belooft het optreden van Richard Groenendijk, vaste tafelgast van RTL Late Night, een avond te worden vol hilarische verhalen en scherpe observaties. Verder heeft het Kulturhus onder meer de bekende cabaretiers Eric van Sauers en Klaas van der Eerden weten te strikken.

Van Tukkerpret tot publiekslievelingen
Wegens groot succes in vorige seizoenen keren een aantal artiesten terug op het podium van het Kulturhus. Zo komt Pieter Derks weer terug naar Holten, dit keer met zijn nieuwe show ‘Zo goed als nieuw’. En Yentl & De Boer, vorig jaar door het Holtens publiek als favoriet aangewezen tijden de Finalistentoernee van het Amsterdams Kleinkunst Festival, staan nu met hun eigen muzikale en absurdistische show op het podium.

Louise Korthals maakte in 2011 al indruk bij ons en sindsdien is haar ster snel rijzende. In 2013 werd ze winnaar van Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Alle reden om haar uit te nodigen om haar tweede avondvullende show ‘Zonder voorbehoud’ bij ons te komen spelen. En dan natuurlijk de drie dames van Vrouw Holland.

Alweer voor de derde keer in Holten en ook met hun nieuwe show ‘Überkip’ zullen ze de hele zaal ongetwijfeld weer aan het schaterlachen krijgen. Ook goed nieuws voor liefhebbers van humor in streektaal: zij kunnen genieten van het Sallandse trio 3Koteboebo en de show Tukkerpret van Karel van de Kate.

Ieder vijfde kaartje cadeau
Kaarten kunnen vanaf 15 mei besteld worden voor de nieuwe shows. Dat kan via www.kulturhusholten.nl. Tot 1 juli 2014 is er een speciale vroegboekactie: ieder 5e kaartje cadeau bij bestellingen vóór 1 juli 2014. De kaarten hoeven hierbij niet van dezelfde voorstelling zijn.

Programmaboekje huis-aan-huis
Het nieuwe theaterprogramma is huis-aan-huis verspreid in Holten. Ook ligt het bij de receptie in het Kulturhus en kunt u de shows bekijken en direct reserveren op www.kulturhusholten.nl.