Categorieën

Nieuws van de kwiscommissie Holtense kwis…!

HOLTEN – Op vrijdag 27 december, derde Kerstdag, kunnen (oud) Holtenaren weer in teamverband strijden om de eer en de wissel-uil in het kader van de Holtense Kwis. Welk team zal dit jaar de meeste punten weten binnen te slepen door in groepsverband, onder tijdsdruk, te laten zien dat zij beschikken over de meeste kennis, behendigheid en creativiteit? Aan deze derde editie kunnen maar liefst honderd teams meedoen. Wanneer het dus tot nu toe niet is gelukt om je team in te schrijven of wanneer je al twee jaar bezig bent om het perfecte team samen te stellen: nu is je kans! Op zondag 1 september start de inschrijving.

Nadere informatie over die inschrijving volgt in de loop van augustus. De medewerkers zijn al druk in de weer om leuke en interessante vragen en opdrachten te bedenken. Daarbij nemen zij de feedback en tips mee die door ongeveer dertig teams van vorig jaar zijn ingestuurd. Uiteraard geven we geen uitgebreide informatie hierover maar een tipje van de sluier willen we wel oplichten: het zal niemand verbazen dat veel teams hebben aangegeven dat de versie van 2018 nogal pittig was en dat de tijdsdruk bij de teams er niet om loog.

Er waren echter ook teams die vonden dat het vooral niet te makkelijk moet worden. Daar gaan we echt rekening mee houden: het team van vragenmakers kijkt nog meer met elkaar mee en bewaakt samen het niveau van de vragen. Ook wordt heel bewust nagedacht over de manier waarop antwoorden gevonden kunnen worden. Wat we echt willen voorkomen is dat het een Google-wedstrijd wordt. Daarnaast gaan we het kwisboek direct na de aftrap in het Kulturhus ook digitaal verspreiden, zodat het sneller beschikbaar is voor alle teamleden en de kwaliteit van de afbeeldingen niet langer voor problemen zorgt.

Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, horen de teams in aanloop naar de kwisavond. Nog een tip voor de teamcaptains: zorg er vooral voor dat het team divers is qua kennis, interesses en leeftijd. We raden aan om minstens drie generaties vertegenwoordigd te hebben. Volgens ons is dat tevens een goede aanzet voor een gezellige derde kerstdag in Holten! Wisten jullie trouwens dat Derde Kerstdag in Nederland een officiële feestdag was tot 1773? Wij niet…. hebben we even gegoogeld.