Categorieën

NK voetbaltalenten bij VV Holten een groot succes

HOLTEN – Op zaterdag 3 juli was VV Holten gastheer van het Nederlands Kampioenschap van het Voetbal Talenten Toernooi voor JO10 teams. Op het toernooi namen maar liefst 32 verschillende teams uit heel Nederland deel aan dit toernooi. Namens Holten hield Blauw Wit ’66 de Holtense eer hoog, want door omstandigheden was de JO10 van V.V. Holten niet van de partij. De teams uit heel Nederland werden ingedeeld in 8 poules van 4 teams en speelden elk 3 wedstrijden. De nummers 1 van iedere poule gingen vanaf de kwartfinale strijden om het kampioenschap in categorie 1, de nummers 2 gingen strijden om het kampioenschap in categorie 2 en de nummers 3 en 4 uit iedere poule streden om Nederlands Kampioenschap in de categorieën 3 en 4. Ook werd er gestreden om het algehele sportiviteitkampioenschap.

Naast sportiviteit stelt de VTT de voorwaarde dat er deze dag een gezonde kantine aanwezig is.In de ochtend werden de poulewedstrijden gespeeld. Er werd fanatiek en op een sportieve manier gestreden om de bovenste plaatsen in de verschillende poules. Om 13.30 uur konden de klassementen opgemaakt worden en werd bekend gemaakt wie smiddags gingen strijden om het kampioenschap in de categorieën 1, 2, 3 en 4. Om 14.00 uur werd er afgetrapt voor de finalewedstrijden. Tijdens de finalewedstrijden maakten de jongens en meisjes van BFC uit Bussum de meeste indruk en het was dan nog ook geen verassing dat zij met hun 1e en 2e team in de finale streden om het kampioenschap in de Categorie 1.

Na strafschoppen was het uiteindelijk BFC 1 die er met de titel van door ging. Blauw Wit ’66 deed verdienstelijk mee en werd uiteindelijke 5e in Categorie 4. Het algehele sportiviteitskampioenschap ging naar v.v. Ruinerwold. Het jeugdbestuur van VV Holten kijkt met grote tevredenheid terug op een sportief verlopen toernooi en is erg blij met de mooie complimenten van de andere verenigingen. “Het was dit jaar een hele uitdaging om dit grote toernooi te organiseren. Door het ingelaste Stratenvoetbal was het superlastig om voldoende vrijwilligers te vinden voor dit toernooi, maar uiteindelijk zijn we hier toch in geslaagd. De deelnemende clubs hebben ons s ’ochtends uitstekend geholpen bij het fluiten van de vele wedstrijden en hierdoor is de dag zonder problemen verlopen”, aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink van VV Holten.

Het jeugdbestuur van VV Holten wil alle vrijwilligers bedanken voor hun fantastische inzet, en wil Blauw Wit ’66 bedanken voor het beschikbaar stellen van 6 pupillendoeltjes. Het jeugdbestuur kijkt alweer uit naar het volgende VTT-toernooi, 16 oktober organiseert VV Holten het districtskampioenschap voor JO17 en JO15 teams.