Categorieën

Nog plek voor een paar adoptiehouders van nieuwe lammetjes

HOLTEN – Het is weer lammetjestijd bij de 280 schapen van de schaapskudde Hof van Twente die op de Borkeld lopen. En dat betekent dat mensen – jong en oud – een lammetje kunnen adopteren! Er blijkt ontzettend veel belangstelling voor, waar Stichting Schaapskudde Hof van Twente heel blij mee is! Het betekent wel dat je er snel bij moet zijn als je een lammetje wilt adopteren. In totaal worden zo’n 70 lammetjes verwacht die geadopteerd kunnen worden. Er worden wel meer dan 70 lammetjes geboren, maar alleen de dames, de ooi-lammetjes,  komen in aanmerking voor adoptie. Adopteren van een lammetjes kost 25 euro. Het adopteren van een lammetje is leuk voor jong en oud. Voor jezelf en natuurlijk ook om kado te geven. Dat kan particulier, maar bijvoorbeeld ook als klas, als sportteam of als bedrijf.

Van Tommy tot Lammechien
Al ruim 50 lammetjes hebben inmiddels een adoptiehouder! Als adoptiehouder mag iemand zelf een mooie, toepasselijke naam bedenken voor het lammetje. De mooiste namen zijn al voorbijgekomen: van Daisy tot Plukje Wol, van Tommy tot Lammechien en van Victoria tot Sjans. Natuurlijk krijgen de kersverse adoptiehouders een toepasselijk geboortjekaartje met de zelfbedachte naam en een foto van het betreffende lammetje thuisgestuurd! De adoptiehouders worden ook op de hoogte gehouden van het wel en wee van de lammetjes en de schaapskudde! Jos Duurland is al jaren de herder van de schaapskudde die op de Borkeld lopen. “Zodra de mogelijkheid er weer qua coronamaatregelen is, zijn alle adoptiehouders meer dan welkom bij de schaapskudde om op de foto te gaan met het geadopteerde lammetje”, aldus Jos Duurland.

Steun voor de schaapskudde
Een lammetje adopteren is leuk én nuttig! De stichting Schaapskudde Hof van Twente is ontzettend blij met deze financiële steun van dit adoptieplan. Kijk voor alle informatie op www.schaapskuddehofvantwente.nl. Mensen die geen lammetje willen adopteren, maar wel de schaapskudde financieel willen ondersteunen, kunnen ook terecht op de website. Voor vragen over de schaapskudde en het adopteren van lammetjes, neem contact op met herder Jos Duurland via  info@schaapskuddehofvantwente.nl. Volg ook de facebookpagina van de schaapskudde (@schaapskudde hof van twente); vrijwel dagelijks kan je hier de nieuwste avonturen van de schaapskudde – inclusief de lammetjes – volgen!

Foto: Zharka Stroethoff – schaapsherder in opleiding – mocht het eerste lammetje van dit jaar adopteren.