Categorieën

Normaal op 13 april weer in Splo

ESPELO – Al 38 jaar staan de heren van Normaal op het podium en krijgen alle zalen plat. Gelukkig blijven deze rockers ook Espelo jaar in jaar uit trouw vereren met hun optreden waar jong en oud op af blijven komen. Frontman Bennie Jolink en zijn band laten zich deze veldtour van hun scherpste kant horen met zowel oude als nieuwe nummers. Hun laatst cd ‘Halve Soul Helemoal Høken’ bevat teksten over de Nederlandse politiek, de rol van de media en platenmaatschappijen, maar ook meer luchtige onderwerpen komen aan bod. Dit alles vanzelfsprekend in vertrouwd en onvervalst Achterhoeks dialect met de authentieke Normaal-sound.

Op de vraag aan de Splose Prins Carnaval, Michel de Regent, met zijn adjundant Blankie, of zij ook nog naar de Splose tent komen op 13 april: “Zeker weten! Wi-j goat an ’t daldeejen!” Ongetwijfeld zal aan de band gevraagd worden om hun nummer die avond ten gehore te brengen. Of het dak dan nog op de tent blijft zitten, is maar de vraag.

Het voorprogramma van Normaal wordt dit jaar verzorgd door Paper Plane, in deze regio voor velen geen onbekende naam. In 2003 maakte Espelo voor het eerst kennis met ze tijdens Apple John’s Rock Night. Al bij de eerste klanken van Paper Plane stond de kippenschuur bij Zwart’n Gait op z’n kop. In de jaren erna hebben ze meerdere malen in Espelo gespeeld op o.a. het Splose Feest en in het voorprogramma van Slade. Paper Plane naar eigen zeggen: “Een optreden van Paper Plane is een belevenis, een tourtocht langs de hits van de afgelopen 50 jaar. Bekende, maar ook minder bekende liedjes, worden voorzien van een flinke klodder vet. Het stampende rockgeluid zoals wij dat van Paper Plane gewend zijn.” Hompen Kreng!

Meer informatie vindt u op www.normaal-splo.nl en op Facebook (Normaal Splo). Kaartjes zijn te bestellen via de site of verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen in de regio, maar ook ‘s avonds aan de tent. De tent aan de Espelodijk gaat om 20.00 uur open.