Categorieën

Nuttige overwinning

handbalsters op Wesepe 2

HOLTEN – Met nog slechts drie thuiswedstrijden te spelen wilde Holten het publiek tegen Wesepe 2 natuurlijk op een overwinning trakteren. Tegen de nummer 6 moest dat niet echt een probleem zijn. Dat viel een beetje tegen. Holten speelde het eerste kwartier rommelig. Veel onzuivere passes en zwak afronden zorgden ervoor dat Holten weliswaar op voorsprong kwam, maar geen kans zag Wesepe op afstand te zetten.

Met nog minder dan 10 minuten te spelen leidde Holten maar met 6-5. Tot de rust gebeurde er weinig en zorgde een frommeldoelpunt er zelfs voor dat Wesepe bij rust op gelijk hoogte kwam 7-7.

Na rust begon Holten de druk te voelen dat het niet lekker liep. Wesepe kwam zelfs even voor, maar daarna zorgde enkele goed uitgespeelde aanvallen ervoor dat Holten een 17-14 voorsprong nam. Wesepe werd wat slordiger in haar spel, maar Holten wist daar onvoldoende gebruik van te maken.

Met nog 7 minuten te spelen leidde Holten met 20-15 en leek de buit binnen. In de slotfase mocht Julia meilink haar opwachting maken in de hoofdmacht van HV Holten. Ze deed dat uitstekend. Met een laatste stuiptrekking probeerde Wesepe nog iets terug doen, maar verder dan de 21-18 eindstand liet Holten het niet komen.
Scores: Jessica Smit 6; Karlijn Bekkernens, Femke Haverslag 4; Elke Dorlas 3; Julia Hanevelt 2; Annemiek en Marjolijn Nijland 1. Zondag 1 februari wacht de topper uit tegen Wijhe. De gedeelde nummer 2 staat op 3 punten van Holten. Bij winst blijft ABS als enige kandidaat over. Die komen eind maart nog naar Holten. de wedstrijd in Wijhe is om 12.00 uur.