Categorieën

Ondernemers ontvangen voorlopige aanslag Belastingdienst

HOLTEN – Ook alle Holtense ondernemers ontvangen in januari hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2021 van de Belastingdienst. In Overijssel ontvangen ruim 25.000 ondernemers een voorlopige aanslag. “Aan de hand van de voorlopige aanslag 2021 kunt u uw gegevens controleren en aanpassen als dat nodig is. Bijvoorbeeld omdat uw verwachte inkomen over 2021 te hoog of te laag is ingeschat. Het is belangrijk de voorlopige aanslag 2021 goed te controleren en de gegevens te wijzigen als er iets niet klopt. Zo voorkomt u dat u maandelijks te veel of te weinig betaalt en achteraf moet bijbetalen of terugkrijgt”, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. Door de coronacrisis was 2020 een bijzonder jaar, ook voor Overijsselse ondernemers.

“Ook nu kunt u nog met de gevolgen te maken hebben of krijgen. Mogelijk is uw omzet gedaald, of verwacht u juist meer omzet te maken door meer producten te verkopen of diensten te leveren. Al dit soort veranderingen hebben gevolgen voor uw inkomen en de belasting die u als ondernemer moet betalen.” Vanaf deze week kunnen ondernemers hun voorlopige aanslag over 2021 ontvangen. “In Overijssel ontvangen meer dan 25.000 ondernemers een voorlopige aanslag van de Belastingdienst. In de voorlopige aanslag staat wat de Belastingdienst inschat dat uw onderneming komend jaar aan belasting gaat betalen. Dit is een schatting op basis van gegevens uit uw belastingaangifte of voorlopige aanslag van vorig jaar.

Het is belangrijk de gegevens goed te controleren en indien nodig aan te passen. Zo voorkomt u dat u na het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2021 veel bij of terug moet betalen. U kunt uw voorlopige aanslag over 2021 op ieder moment wijzigen. Klopt de voorlopige aanslag, dan hoeft u niets te wijzigen.”

Ondernemers die geen voorlopige aanslag ontvangen hebben, maar hier wel gebruik van willen maken kunnen naar de site mijn.belastingdienst.nl.