Categorieën

Onstuimig en licht wisselvallig weekeinde

Het begin van de zomervakanties in de Regio Noord gaat dit weekeinde niet gepaard met een overgang naar droog, zonnig en warm zomerweer. Een nieuwe, sturende depressie posteert zich zaterdag ten noordwesten van de Britse Eilanden en trekt vervolgens noord van Schotland langs richting Scandinavië. Een bonte verzameling van diverse frontale structuren trekt met de zonale hoogtestroming naar het Noordzeegebied. Dat betekent nog wel neerslagkansen, veel wind (zuidwest tot west) en middagtemperaturen rond 20 graden. Vrijdag is het in de ochtend bewolkt, maar vooral in de middag schijnt ook geregeld de zon. Verspreid over het land is een lichte bui mogelijk, maar over het algemeen is het droog. De zuidwestenwind is matig. De temperatuur stijgt naar 21 tot 22 graden.

Zaterdag overheerst de bewolking en er is kans op wat lichte regen. Waarschijnlijk blijft het meest droog, maar zaterdagavond neemt vanuit het noordwesten overal de kans op regen toe. De temperatuur stijgt naar 21 tot 22 graden. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is enigszins vlagerig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. Ook zondag waait er een onstuimige zuidwestenwind. Boven land waait het vrij krachtig, windkracht 5. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en er valt af en toe misschien wat lichte regen. In de middag breekt vanuit het westen misschien de zon nog door.

De temperatuur stijgt naar 20-21 graden. Het vooruitzicht naar volgende week laat gematigd en licht wisselvallig zomerweer zien. De zon schijnt geregeld, maar vooral de eerste dagen is ook kans op enkele bui. Aanvankelijk is het vrij koel met 19-20 graden, later in de week wordt het wat warmer met maxima van 22-23 graden. Dat zijn overigens hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Goed weekend.