Categorieën

Open dag bij Hockey Club Holten Rijssen

HOLTEN – Hockey is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Met de prestaties van de Nederlandse hockeyteams, zowel bij de vrouwen (goud op de Olympische Spelen in Peking en Londen, zilver in Rio de Janeiro, wereldkampioen 2018)  als bij de mannen (zilver WK in Londen, zilver op de Olympische Spelen in Londen, derde op het EK in 2019) , is dat ook niet verwonderlijk.

Steeds meer jongens en meisjes weten de weg naar het hockeyveld te vinden. Dat geldt ook voor de Hockey Club Holten Rijssen (HCHR). “Wil je zelf ook ervaren hoe het is om hockey te spelen? Kom dan donderdagmiddag 24 oktober in de herfstvakantie naar de Open Dag van HCHR aan de Aaltinksweg 1B in Holten. Je kunt met een partijtje meedoen, een parcours afleggen, er is een stormbaan, er is wat lekkers te eten en te drinken en onze ervaren leden vertellen je graag wat voor leuke en veelzijdige sport hockey is. Ook wordt op deze dag het nieuwe mobiele hockeyveld officieel in gebruik genomen. Iedereen is welkom van 13:30 tot 17:00 uur”, vertelt een woordvoerder enthousiast.

Niet alleen voor jeugd

HCHR heeft maar liefst 120 spelende leden en maar daar kunnen er nog meer bij. “Jeugd maar ook volwassenen zijn van harte welkom. Zo zijn we zijn bijvoorbeeld druk met het oprichten van een team 30+ voor heren, ontspannen door even weg te zijn uit de dagelijkse drukte door relaxed met elkaar te hockeyen (enige hockey ervaring of talent is niet noodzakelijk…), om daarna de gezelligheid op te zoeken in het clubhuis en onder het genot van een drankje na te praten over van alles en nog wat. Ook geïnteresseerd? Neem dan contact op, of kom naar onze Open Dag.”

Plezier het belangrijkste

Plezier in bewegen staat bij hockey voorop. “Hockey is een teamsport, daardoor leer je goed samen te werken. Door het aannemen en spelen van de bal met de hockeystick leer je motorische vaardigheden te ontwikkelen. Natuurlijk krijg je door het lopen ook een uitstekende conditie. Natuurlijk is er aandacht voor positiespel en tactische vaardigheden. De regels zijn duidelijk en respect voor de scheidsrechter is een vanzelfsprekendheid”, vertelt de woordvoerder. Kinderen vanaf vijf jaar zijn al welkom. “Het enige wat ze moeten aanschaffen is een hockeystick, beenbeschermers, hockeyschoenen, bitje voor de bescherming van de tanden, (club)kousen en een borg  (€20,-) en kleine jaarlijkse bijdrage (€5,- p/j) voor de teamkleding. Voor de tarieven van de contributie en overige informatie verwijzen wij naar de clubwebsite (www.hchr.nl).”

BuurtKracht

Tijdens de herfst vakantie is op dinsdagmiddag 22 oktober een activiteit bij de bibliotheek in Holten en woensdag 23 oktober een middag in de Holterenkschool. Hier is ruimte voor sport en spel. “Deze middagen organiseren we samen met de mensen van BuurtKracht. BuurtKracht heeft een bredere kijk op gezondheid. Mensen komen in beweging vanuit verbinding, samenwerking en positiviteit. Sport, spel en bewegen zijn belangrijke pijlers voor jong en oud om letterlijk in beweging te komen. HCHR draagt hier graag haar steentje aan bij.”