Categorieën

Open dag Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

HOLTEN – Het vernieuwde Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met aantrekkelijk entree ‘de Paarse Poort’ is klaar. Op zondag 21 april is iedereen welkom op de Open Dag van 10:00-16:00 uur. Om het een extra feestelijk tintje te geven worden er verschillende doe- en kijkactiviteiten in en rondom het buitencentrum georganiseerd. Toegang is gratis, voor een aantal activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Tijdens de Open Dag op 21 april is er van alles te doen en te ontdekken binnen en buiten het centrum. Bezoekers bepalen zelf hoe ze invulling geven aan de dag. Buitenactiviteiten variëren van huifkartochten, nestkastjes timmeren, de nieuw aangelegde fiets-, wandelpaden en het speelbos. Binnen kan men bij de expositie het gebied en haar bewoners beter leren kennen. Kinderkoren van de Muziekschool Twente verzorgen twee optredens met liedjes over dieren en de natuur. Een kijkje nemen bij de Sterrenwacht, bij het CNME door microscopen een nadere blik werpen op de natuur of gewoon even genieten van een kopje koffie met wat lekkers. Het is allemaal mogelijk op zondag 21 april.

Het uitgangspunt van de verbouwing was ‘cradle to cradle’ en moest een eenheid vormen met de omgeving. De oude muren en spanten vormen de basis van het nieuwe Buitencentrum. Een deel van de daken is voorzien van zonnepanelen en het hout voor de kozijnen en spanten is FSC hout uit eigen bos gebruikt. De ketel van de vloerverwarming wordt met korrels van afvalhout gestookt.

De verbouwing heeft ruim een jaar geduurd. Samen met de Paarse Poort mag het er resultaat er zijn: duurzaam, aantrekkelijk en een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers.

Het Buitencentrum is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie en mogelijkheden kijk op www.buitencentra.nl