Categorieën

Open Nederlands

Kampioenschap zijspancross in Holten

ONK HE198

HOLTEN – Op zondag 15 juni houdt stichting motorsport Holten een wedstrijd om het ONK Zijspancross op haar circuit ‘de Zuurberg’ in Holten. Met een vol programma belooft het een mooie motorsportdag te worden. De solo klassen MX-2 en MX-Open zullen garant staan voor hoge snelheden en verre sprongen.Ook staat de spectaculaire klasse Quads aan het starthek. Het hoofdprogramma voor deze middag wordt ingenomen door de Zijspannen.

Deze klasse, welke dit jaar gedomineerd wordt door Etienne Bax en zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis, staat garant voor veel spektakel. Deze Nederlands/Letse combinatie kan in Holten hun derde Nederlandse titel al veilig stellen. Echter in steeds beter in vorm rakende Daniel Willemsen zal dit niet zomaar laten gebeuren en is klaar om de confrontatie aan te gaan op het ‘zuurbergcircuit’ in Holten. Ook de Nederlands Kampioen van vorig jaar, Marcel Grondman met Christian Verhagen, zullen aan de start verschijnen.

De runner up van afgelopen seizoen Jan en Jeroen Visscher, net als Grondman uit de regio afkomstig, willen ook meestrijden om de podiumplaatsen. Na August Müller is er in Holten weer een nieuwe Zijspancombinatie die langzaam furore begint te maken. Het 16-jarige duo Wilfred Vos en zijn passagier Dion Rietman zullen hun opwachting maken tussen de grote heren.

Wilfred en Dion rijden dit jaar bij de MON, een bond wat voor velen de springplank is naar het grote werk, hun wedstrijden om het nationaal kampioenschap. Maar als het cross-circus in je eigen woonplaats neerstrijkt wil je natuurlijk graag van de partij zijn om jezelf aan het Holtense publiek te tonen. De trainingen zullen om 9.00 uur beginnen en het eerste starthek zal om 12.00 uur vallen. De toegangskaarten zijn met korting te bestellen op www.euroticket.nl/onkholten.