Categorieën

Oproep Barbershop zingen in Holten

HOLTEN – Onder de naam Follow Up heeft het vrouwen barbershop ensemble het afgelopen zangseizoen succesvol afgesloten met een optreden op het Korenfestival Amusing Hengelo. Wederom is door de enthousiaste koorleden het plan opgevat om verder te gaan voor een nieuw seizoen. Het voormalig projectkoor is omgevormd tot een ensemble dat meerstemmige a capella muziek zingt en bij voorkeur uit 12 tot 15 vrouwen bestaat.

De leden komen uit Holten en omgeving. Een paar nieuwe leden met koorervaring zijn nu van harte welkom als versterking. Er wordt met veel plezier en passie gezongen en het ensemble streeft elk jaar naar een zo hoog mogelijk niveau. Daarom vragen ze van al onze leden een zekere motivatie en discipline. Het ensemble zingt 4-stemmig barbershop en close harmony-muziek.

Zuivere zang en ritmegevoel is hierbij belangrijk, want ze zingen zonder instrumentale begeleiding. Bij het zingen wordt zowel aandacht aan de samenklank en zangtechniek besteedt als ook aan het plezier en de expressie. Ook dit seizoen zal de zeer gewaardeerde en inspirerende dirigente Wil Saenen zich als coach verbinden aan het nieuwe ensemble. Binnen het genre staat zij bekend als een topdirigente. Het einddoel wordt om volgend jaar met Follow Up weer een mooi concert te geven.

Het is nu nog mogelijk voor zangeressen om zich aan te sluiten voor dit nieuwe seizoen. Wie van zingen houdt en interesse heeft om mee te doen kan contact opnemen met Tineke van der Ree, per email: info@galerie-visee.nl. De repetities zijn op donderdagavond eens per 2 weken van september tot en met half juni. De eerstvolgende repetitie is in het Kulturhus Holten op donderdag 11 september vanaf 19.45 – 22.00 uur.