Categorieën

Oproep: Sportieve Wereldmeiden Gezocht

HOLTEN – In Rijssen-Holten start in september het project Wereldmeiden, voor meiden uit Rijssen-Holten. In dit project begeleiden sport- en migrantenmeiden leeftijdsgenoten met een vluchtelingenstatus naar sport en beweegactiviteiten. Het doel is dat meiden door samen te sporten elkaars achtergronden leren kennen en hun sociale netwerk uitbreiden. Een uniek en sympathiek project. Meedoen kan nog. Informatie en aanmelden kan  via:

ViaVie Welzijn, team Buurtkracht: Ingrid Schulting – schulting@viaviewelzijn.nl 06-17482957.

Wil jij graag maatschappelijk actief zijn?

“Ben jij sportief en wil jij bijdragen aan een sterke en betrokken samenleving? En wil jij vluchtelingen meiden helpen integreren via sport en bewegen? Wil jij wel eens een andere tak van sport proberen, ben je goed in organiseren en vind je het leuk om oplossingen te zoeken voor knelpunten? Of heb jij het proces van integratie in Nederland doorlopen en wil je jouw ervaring inzetten om andere meiden daarbij te helpen? Dan is Wereldmeiden een mooie kans om je talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.

Wil je graag meer sporten?

Ben je net in Nederland komen wonen en wil je graag in je vrije tijd meer sporten en bewegen? Maar je weet niet waar, hoe en met wie? Of je weet niet welke sportactiviteiten je leuk vindt om te doen?  Dan is Wereldmeiden een mooie kans om samen met andere meiden allerlei sportactiviteiten uit te proberen. Daarna mag je je favoriete sportactiviteit kiezen en samen nog een poosje blijven doen.  Wereldmeiden biedt je een mooie gelegenheid om te leren hoe de Nederlandse sportwereld georganiseerd is en om samen met leeftijdsgenoten een mooie sportieve ervaring op te doen.

Samen gaan jullie een aantal verschillende sporten doen. De sportmeiden begeleiden daarbij de deelnemers. Het zou natuurlijk mooi zijn als de deelnemers zoveel plezier hebben gehad, dat ze na afloop van het project blijven sporten.

 

Hoe ziet het project eruit?

Het project Wereldmeiden duurt 25 tot 30 weken en bestaat uit diverse activiteiten:

·         Warming-up festival

Tijdens het festival maken alle meiden kennis met elkaar, nemen ze deel aan workshops, ontvangen ze informatie over het project en maken ze  vervolgafspraken met elkaar.

·         Sportcarrousel

In een sportcarrousel maken de groepen  meiden gedurende tien weken kennis met een andere sport of beweeg- activiteit. De carrousel wordt georganiseerd door ViaVie Welzijn en vindt plaats bij sport- en beweegaanbieders in Rijssen-Holten. Hierbij staan de wensen van de deelnemers centraal en kunnen de sportmeiden een actieve rol vervullen.

·         Vakantieactiviteiten

In de vakantieperiode(s) organiseren de meiden met elkaar een aantal beweegactiviteiten.  Bijvoorbeeld samen een wandeling maken, een bootcamp in het park, frisbeeën of een fietstocht.

Sporten bij de sport-/ beweegaanbieder

·         Sporten bij lokale sportaanbieder

Na de carrousel hebben de meiden kennis  gemaakt met diverse sporten. De deelnemers kiezen vervolgens een sport uit, die ze nog 12-15 weken mogen blijven beoefenen. Deelnemers uit Rijssen kunnen in deze fase ook voor een sportaanbieder in Rijssen kiezen. De sportmeiden en rolmodellen doen mee en begeleiden het proces van sportdeelname bij de sportaanbieders.

·         Cooling-down festival
Feestelijke afsluiting van het project met een eindfestival.