Categorieën

Oudheidkamer Hoolt’n presenteert boek ’Tien eeuwen Holten’

HOLTEN – Op zaterdag 4 september zal tijdens de Open Dag van de Oudheidkamer het boek ‘Tien eeuwen Holten’ gepresenteerd worden. Dit ruim 360 pagina’s tellende boek omvat de geschiedenis van Holten en omgeving over een periode van tien eeuwen (1000 – 2000 n.C.). Na het gereedkomen van de Canon van Holten, zo’n 10 jaar geleden, startte de werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer met het speurwerk naar, het verzamelen van en het vastleggen van historische gegevens over Holten en omgeving, z’n inwoners en direct betrokkenen bij Holten. Deze jarenlange werkzaamheden hebben nu geresulteerd in een uniek, bijna allesomvattend boek over tien eeuwen Holtens historie.

Naast bijzondere gebeurtenissen staan in het boek de geschiedenis van diverse Holtense bedrijven, verenigingen en stichtingen, maar ook van tal van Holtense persoonlijkheden. Het bevat veel fotomateriaal en niet te vergeten de tekeningen van Wim Kwakernaak, die daarmee de figuren uit het verhaal van Wolfert van de Waerdenborch een gezicht heeft gegeven. Kortom, een prachtig ingebonden boek wat straks niet mag ontbreken bij iedere Holtenaar, oud-Holtenaar en iedereen met belangstelling voor Holtense historie.

Het boek “Tien eeuwen Holten” is na de presentatie op 4 september verkrijgbaar bij de Oudheidkamer en bij Primera (Dorpsstraat 21) voor de prijs van € 25,–. Vrijwilligers en donateurs bieden wij de mogelijkheid om bij voorinschrijving het boek te reserveren voor een gereduceerde prijs. Op zaterdag 4 september vanaf 11.00 uur zijn gereserveerde boeken af te halen en te betalen bij de Oudheidkamer. De openingstijden van Oudheidkamer Hoolt’n aan de Dorpsstraat 25-27 zijn: di. t/m za. van 13.30 uur t/m 16.00 uur. Entree is gratis, vrije gift wordt gewaardeerd. Donateur worden? Dat kan! Aanmelding hiervoor graag via oudheidkamer-holten@home.nl of mob. 06-83143297.