Categorieën

Oudheidkamer Hoolt’n toont ‘75 jaar O.C.H.’

HOLTEN – Op 12 augustus was het 75 jaar geleden dat in Holten toneelclub O.C.H werd opgericht. Oudheidkamer Hoolt’n toont vanaf 25 september een fraaie expositie die een uniek kijkje in de geschiedenis verschaft van zowel voor als achter de schermen van deze toneelvereniging.   

Net na de Tweede Wereldoorlog was Holten toe aan wat vermaak en vertier. Door een groepje Holtenaren werd daarom Ontspanningsclub Holten opgericht. Op 7 november 1945 speelden ze hun allereerste toneelstuk, waarna nog vele voorstellingen zouden volgen in Holten en de wijde regio. Naast toneelvoorstellingen verzorgde O.C.H. onder meer jarenlang het levende kerstspel bij de Hervormde Kerk en resulteerde een Holtense samenwerking met andere toneelverenigingen een aantal jaren geleden in de door het publiek enorm gewaardeerde uitvoering van Scrooge.

De expositie over 75 jaar toneelclub O.C.H. toont goed bewaard gebleven materiaal zoals oude tekstboekjes, foto’s en plakboeken met oude krantenknipsels. Maar ook handgeschreven boekjes met alle namen van de oprichters, notulen van het eerste uur en de titels van alle gespeelde toneelstukken vanaf de oprichting. Er zijn gebruikte rekwisieten, toneelkleding en pruiken te zien die de acteurs gedragen hebben voor hun rollen en er wordt een compilatie getoond van gespeelde toneelstukken van de afgelopen jaren. Oudheidkamer Hoolt’n, Dorpsstraat 25-27, is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. Entree: gratis, vrije gift is zeer welkom. www.oudheidkamerholten.nl.