Categorieën

Pensioenperikelen

Het zal me worst wezen
In de aanloop naar het nieuwe jaar kom je als consument weer voor keuzes te staan. Doen we de Sinterklaas inkopen in de winkel of op Marktplaats? Welk dier slachtofferen we voor het kerstdiner of gaan we vegetarisch? Voor, tijdens en/of na het uitpakken en innemen, moeten we ons ook even buigen over onze zorgverzekering. Niet nadenken en gewoon verlengen bij de huidige zorgverzekeraar kan natuurlijk ook. Maar het is toch echt de moeite waard om er even naar te kijken. Bij een eerste vergelijking van de premies zie je verschillen tot bijna € 30 per maand op de basisverzekering! Daar kun je mooi aanvullend mee sparen voor je pensioen. Als je al een riant pensioen hebt, kun je er ook naast 5 december af en toe een heerlijk avondje mee organiseren. En dat kan dus al zonder rekening te houden met kortingen en de eventuele premiebesparing op de aanvullende dekkingen.


Het is natuurlijk heel plezierig als je bij het maken van die keuzes ook assistentie krijgt. En die hulp is er. Kijk op internet, je breekt bijkans je nek over de zorgvergelijkers. Een reden te meer voor een goede zorgverzekering, zou ik zeggen. Maar, o gruwel, het lijkt er op dat je ook een vergelijker nodig hebt om de zorgvergelijkers te vergelijken. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Even tellen op internet levert meer dan tien sites op voor het maken van vergelijkingen. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. Voor je het weet, zit je bij de psychiater. Daarom heb ik, om verdere ellende te voorkomen, er voor gekozen om een zorgvergelijker beschikbaar te stellen die alle andere zorgvergelijkers overbodig maakt. In alle bescheidenheid natuurlijk…ahum. Kijk maar eens goed verder in deze krant.
Natuurlijk moet je bij alles wat je moet betalen, rekening houden met de omvang en – vooral – de inhoud van je portemonnee. Dat geldt ook voor mij, daarom heeft mijn column dit keer een commercieel ondertoontje. Onthoud bij het vergelijken dat niet alleen prijs bepalend is! Er is ook nog zoiets als kwaliteit en persoonlijke wensen. Het algemene oordeel over zorgverzekeraars is overigens ronduit goed. De scores liggen tussen 7,5 en 9. Die cijfers wil ik ook wel op mijn rapport. Maar waar moet je wel naar kijken? Of je kiest voor een natura- of restitutiedekking. Of een combinatie. Het is namelijk niet prettig om bij een opname te ontdekken dat je niet naar je vertrouwde ziekenhuis mag. Omdat je zorgverzekeraar bepaalt waar je wordt behandeld. Toch? Kijk ook naar de kosten van het afgelopen jaar en de kosten die je voor het komende jaar verwacht. Welke aanvullende dekking heb je naar verwachting nodig en waar is die dekking voor jou het voordeligst?
Het is mogelijk om, met een goede vergelijking, de best passende zorgverzekering te vinden. Je kunt daarna natuurlijk ook nog even checken of je niet toevallig lid bent van een club die deze zorgverzekering met (extra) korting aanbiedt. Hé, ma(ar) er zijn ook winkels die je in deze tijden een dubbele worst voorhouden? Ja, maar is dat een keuze voor goede zorg? Of is de korting op je inkopen leidend en zal je zorgverzekering je verder worst wezen? Hmm, zou dat doorslaggevend zijn?

Speciale lezersaanbieding
Een ieder die zijn zorgverzekering via mijn vergelijker afsluit, ontvangt per gezinslid een rookworst en – bij advies – 10% korting op mijn uurtarief. Om het vergelijkbaar te houden.
www.fbadrem.nl