Categorieën

Pop- en rockkoor Topvocals strijkt neer in Holten

HOLTEN – Er bestaat steeds meer behoefte om te zingen. Zingen is leuk, actief, het is ontspanning en een sociaal gebeuren. In de grotere steden bestaan er rock- en popkoren van behoorlijke kwaliteit. Deze koren staan onder leiding van een professionele dirigent en worden vaak begeleid door een liveband. Een fantastische ervaring om hieraan deel te nemen. Voor mensen uit de dorpen is het vaak een grote stap om zich aan te melden bij een koor in de stad. Vaak ken je er niemand, de mentaliteit is anders en het grootste probleem is toch het reizen en de tijd die je hierdoor kwijt bent.

Topvocals is een compleet nieuw zangconcept voor mensen die graag onder begeleiding van een professioneel team pop- en rockmuziek willen zingen in groepsverband. Je repeteert wekelijks op een vaste avond en het is de bedoeling dat je samen ernaar toewerkt om ook optredens te gaan doen. Het grote voordeel is dat je kunt oefenen in je eigen vertrouwde dorp en vaak al veel mensen kent. Michiel Bütterhoff uit Enschede wil met Topvocals de dorpen veroveren en denkt dat Holten uitermate geschikt is voor dit concept. “Het is gewaagd om in deze periode van COVID-19 zoiets op te starten, omdat koren op dit moment alleen in de buitenlucht mogen zingen. We hopen natuurlijk allemaal dat dit vreselijke virus snel voorbij is.

Als het zover is, dan geeft dit natuurlijk een gigantische ontlading en hoe mooi is het dan om samen te zingen en samen weer plezier te maken. Het doel is om in januari 2021 te starten met Topvocals Holten mits het RIVM dit toelaat. Het koor kan alleen van start gaan als er voldoende aanmeldingen zijn, het aanmelden is gratis. Zolang er geen repetities zijn betaal je niets en kunnen we als organisatie bekijken of het de moeite waard is om dit koor in Holten op te zetten. Niet alleen zang maar ook choreografie en kleding zijn een belangrijk aspect bij Topvocals Holten.

Vind je zingen leuk ben je 18 jaar of ouder en houd je van pop- en rockmuziek? Twijfel dan niet en meld je aan! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@topvocals.nl of via www.topvocals.nl. Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom. De eerste aanmeldingen zijn al binnen! Momenteel zijn er onderhandelingen bezig over een oefenruimte in Holten. De repetities zijn op donderdagavond en staan onder leiding van zangdocente Ylse Bolink.” Topvocals is naast de oprichting van het koor in Holten ook druk bezig met de oprichting van meerdere koren in andere plaatsen, allemaal met hetzelfde concept en hetzelfde motto.