Categorieën

Prachtige Paasboakes dankzij gulle sponsoren

HOLTEN – De strijd om de grootste en de mooiste paasboake is weer volop bezig. In de buurtschappen is iedereen druk met het houtsleppen en de organisatie daar omheen. “En vergeet de ontvangstprijs niet. Hoe wordt de jury ontvangen tijdens de keuringsdag op de zaterdag voor Pasen?

Het belooft een mooi warm weekend te worden met veel volk op de been. De campings en recreatiehuisjes zitten vol met toeristen die deze traditie in Holten en omgeving niet willen missen. De Holtenaren weten niet beter want daar wordt het met de paplepel ingegoten. In de kranten en op social media verschijnt de informatie over de paasboakes en de updates zijn niet van de lucht. Alle aandacht gaat naar de bouwers en hun bulten met hout”, aldus Arjan Hakkert namens de jury.

“Maar er is één groep enthousiastelingen die wel eens extra in het zonnetje gezet mag worden. Dat zijn onze trouwe sponsoren. Middenstanders, campings, horeca en andere bedrijven die elk jaar deze traditie met een financiële bijdrage ondersteunen. Hiermee kan de jury de prijzen voor de deelnemers en de bekers voor de winnaars betalen. De sponsoring gebeurt soms ook in natura door het vervoer te regelen, een kopje koffie te serveren of een uitsmijter aan te bieden. Dat alles op bescheiden schaal maar o zo belangrijk.” De namen van de sponsoren staan deze week allemaal vermeld in Holtenextra. “Namens de boakebouwers en de jury willen we ze ook dit jaar weer bedanken voor hun gulle gift”, besluit Hakkert.