Categorieën

Prima generale voor vv Holten

HOLTEN – Vanwege de Keunefeesten werd de laatste bekerwedstrijd verplaatst naar de vrijdagavond. Holten was uitgeschakeld en speelde tegen Diepenheim, dat bij winst nog kon door bekeren. Al na 4 minuten slaat eenieder de schrik om het hart als Mick Hofman het uitkermt van de pijn. Hij moet geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen voor Dylan van der Hulst. In de 11e minuut komen twee Diepenheim aanvallers richting doelman Davy Tuitert, wordt er goed afgelegd maar is de afronding ondermaats. Twee minuten later heeft Gijs Martens goed de loopactie van Glenn Koerkamp goed gezien en bedient hem op maat, waarna Koerkamp de bal langs de doelman raak kan koppen, 1-0.

In de 20e minuut krijgt Diepenheim een vrije trap te nemen op zo’n 23 meter van het Holten doel, de bal gaat ruim over het doel. In de 25e minuut dreigt een Diepenheim in overtal situatie richting Davy Tuitert te gaan, maar met een prima sliding smoort Jordy Landeweerd het gevaar in de kiem. In de 27e minuut geeft Koerkamp de bal mee in de loop van Van der Hulst, die knap zijn directe tegenstander uitkapt en zijn doelpoging rakelings naast ziet gaan. Het eerste gevaar in de tweede helft ontstaat na een verkeerde breedtepass achterin bij Holten.

Diepenheim krijgt een goede kans, maar het schot gaat via de lat over. In de 57e minuut wordt een voorzet van Koerkamp licht getoucheerd door een verdediger, door het effect wat de bal meekrijgt tast de doelman mis en kan Martens de bal zo binnenlopen, 2-0. In de 65e minuut moet de Diepenheim doelman de bal rond de 16 meterlijn onder druk ruimen en de bal valt voor de voeten van Koerkamp die ineens richting het lege doel schiet, maar er rakelings naast beland. In de 75e minuut is Bas Tuitert de laatste verdediger de baas en gaat richting vijandelijk doel, houdt het overzicht en legt opzij voor de mee opgelopen Sjors van Gerresheim die de 3-0 tegen de touwen mag schieten.

Twee minuten schampt een schot van buiten de 16 van Martens de buitenkant paal. In de 86e minuut draait Max Scheperman zich goed vrij in het Diepenheimse strafschopgebied en ziet zijn schot vervolgens over het doel verdwijnen. In de 88e minuut een voorzet van Van Gerresheim op Scheperman, met wiens inzet de Diepenheim doelman alle moeite heeft. In dezelfde minuut valt de 4-0 alsnog als Bas Tuitert de doelman met een harde schuiver kansloos laat. Zo heeft de equipe van trainer Richard van Dellen een prima generale voor de competitiestart volgende week uit tegen SV Zwolle.