Categorieën

Ronald Giphart verdiept

zich in Nederland Leest boek

Giphart HE216

HOLTEN – Op woensdag 19 november geeft schrijver Ronald Giphart een lezing over Een vlucht regenwulpen. Dit bekende boek van Maarten ’t Hart, staat de hele maand november in de schijnwerpers als Nederland Leest boek. De Bibliotheek Rijssen-Holten ontvangt Giphart om 20.00 uur in de lounge van het Kulturhus in Holten.

In deze lezing vertelt Ronald Giphart over het boek waarmee de schrijver Maarten ’t Hart definitief in Nederland doorbrak, een boek dat Giphart’s liefde voor literatuur definitief aanwakkerde. Dit doet hij op de Nederland Leest-manier: door er een persoonlijk verhaal van te maken en vooral het gesprek met bezoekers aan te gaan. Giphart las het boek voor het eerst op de middelbare school, waardoor hij koos voor een loopbaan als schrijver.

Giphart vertelt in zijn lezing over de invloed die Maarten ’t Hart en zijn personages hadden op Giphart en zijn klasgenoten, over de thema’s van het boek en over de ontwikkeling van ’t Hart als schrijver. Er is ook aandacht voor het eigen werk van Giphart. Boekhandel Heusinkveld uit Holten is aanwezig om boeken te verkopen die Giphart bereid is te signeren. Kaarten voor de lezing zijn de reserveren via www.bibliotheekrijssenholten.nl of bij de balie in de bibliotheken in Rijssen en Holten. Bibliotheekleden betalen
€ 6,-; niet-leden € 8,50.