Categorieën

Ruime overwinning Blauw Wit ’66

HOLTEN – Blauw Wit begon moeizaam aan de tweede periode. S.V.V. was met name in het begin redelijk vaak op de helft van de thuisploeg tevinden. Van de aanvallen ging ook dreiging uit en Blauw Wit had het lastig. De thuisploeg probeerde snel de bakens te verzetten en kon soms gevaarlijk counteren. Ilja Spijker had binnen de vijf minuten de score moeten openen, maar zijn aanname was niet goed. Ook S.V.V. deed dit iets later niet goed.  In de 8e minuut zette Jurgen van Dijk Ilja alleen voor de keeper. Ilja stopte omdat de grens voor buitenspel vlagde, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen, maar de kans was verkeken. Enkele minuten later ging Jarno Dijkstra er op rechts vandaar. Zijn voorzet was op maat bij Jurgen van Dijk, die laag in de verre hoek raak schoot 1-0. In de 20e minuut liep een combinatie tussen Ilja en Jurgen perfect, maar wegens buitenspel ging de treffer niet door.

Die tweede treffer kwam er vijf minuten later wel. Vanaf links kwam Remco Stam naar binnen en vuurde vanaf ruim 35 meter strak bovenin de kruising, over de verbouwereerde doelman 2-0. Drie minuten later was de spanning weer volledig terug. Een aanval over de linkerkant van de gasten leverde een mooie voorzet op die door Niek van Dijk fraai werd binnengekopt 2-1. Aan de linkerkant waren Jarno Dijkstra en Edwin Bolink het die een mooie aanval opzetten. De voorzet van Edwin ging over de doelman en ook nipt over Ilja Spijker heen. Een minuut voor rust, toen de gasten sterk aandrongen, veroverde Stefan Dijkink de bal. Zijn diepe bal op Jarno Dijkstra leek te hard, maar toch was het Jarno die voor de doelman de bal goed raakte en van grote afstand scoorde 3-1.

Na de pauze ging het spel op en neer, maar er waren weinig kansen te noteren. Geert Veneklaas Slots was opnieuw een onopvallende gedegen controleur. Ook Nick Dijkink speelde beheerst en goed. Pas in minuut 59 was er de eerste serieuze kans. Jarno Dijkstra ging alleen op de doelman af, maar schoot ook recht in de handen van die doelman. Drie minuten later werd Ilja Spijker op rechts weggestuurd. Zijn prima voorzet werd teniet gedaan, omdat Edwin Bolink en Jurgen van Dijk beiden deze kans wilden verzilveren.

Twee minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Jeffrey Hulsman greep verdedigend goed in en zette Ilja Spijker in een sprintduel richting het doel. Binnen het strafschopgebied werd hij onreglementeer tegen de grond gewerkt. De strafschop werd door Remon Müller koel binnen geschoten 4-1. De wedstrijd was gelopen. Blauw Wit wisselde nog drie keer, waarbij invaller Justin Verhoeven nog een hoofdrol opeiste door in de slotfase nog twee keer te scoren. Eerst trof hij fraai doel door in de 1e minuut van de extra tijd te scoren. En een prachtige actie van Stefan was hij het ook die in de derde miniit van de extra tijd scoorde 6-1.