Categorieën

Scootmobieltraining in april

HOLTEN – Reeds enkele jaren wordt in Rijssen een scootmobielcursus georganiseerd voor bezitters van een scootmobiel of elektrische rolstoel. Deze training is elk jaar een succes en wordt door de deelnemers met enthousiasme begroet.

Onder deskundige leiding van instructeurs van Verkeersschool Talen uit Almelo leren bestuurders om te gaan met moeilijke verkeerssituaties en obstakels in het verkeer. Ook worden de verkeersregels uitvoerig behandeld, want een bestuurder van een scootmobiel is ook deelnemer aan het verkeer. Uit ervaring blijkt dat na het volgen van de training veel deelnemers zich zelfverzekerd voelen en weer op pad durven met hun scootmobiel. De training wordt door eerdere deelnemers als nuttig, leerzaam en gezellig ervaren.

Speciaal voor de scootmobiel-bestuurders die al één keer of vaker met de cursus in eerdere jaren hebben meegedaan is ook dit jaar de scootmobieltraining voor gevorderden. Dat is een praktijktraining waarbij bestuurders samen met een instructeur op pad gaan in het centrum van Rijssen.

De training wordt georganiseerd door VVN, afdeling Rijssen-Holten. Het theoretisch gedeelte wordt gehouden op dinsdagmorgen 15 april 2014 in een zaal van het Parkgebouw te Rijssen en de praktijkdag wordt gehouden op dinsdag 22 april 2014 bij het Gemeentehuis in Rijssen op het Europaplein. De cursus voor gevorderden is op woensdag 23 april 2014. De start is vanaf het gemeentehuis

Aan de hand van het aantal aanmeldingen worden de tijden voor theorie en praktijk bepaald. Als er uit Holten genoeg deelnemers zijn wordt de praktijk van deze cursus in Holten gedaan. Dat gebeurt dan op een later te bepalen dag. Opgave tot en met 29 maart 2014 bij VVN afdeling Rijssen-Holten, G.J. Kosters telefoonnummer 521520 , e-mail kostersgj@versatel.nl of G.A. Immink, telefoonnummer 51 21 82, e-mail g.immink@versatel.nl.

De gemeente Rijssen-Holten en de regio Twente dragen de training een warm hart toe en stellen hiervoor geld beschikbaar. Hierdoor is de eigen bijdrage van de deelnemers aan de cursus slechts 5 euro. Bezitters van een scootmobiel van de gemeente ontvangen een informatiebrief met daarin de uitnodiging om deel te nemen aan deze training.