Categorieën

Sidecarteam Splo rijdt weer wedstrijden

HOLTEN – Zoals iedereen weet hebben de meeste sportwedstrijden en evenementen de afgelopen tijd niet mogen plaats vinden in verband met Corona. Zo ook viel ook bijna het hele cross seizoen in het water voor Sidecarteam Splo. Gelukkig mochten er in juli de trainingen worden hervat en was het afwachten of ook de wedstrijden welke gepland stonden konden worden gereden. Nadat er na enige tijd groen licht kwam konden Wilfred Vos en Wessel Sussebeek zich gaan opmaken voor de eerste wedstrijd om het NK, welke werd verreden op 13 september in Berghem. Op deze eerste wedstrijd  werd de combinatie Vos-Sussebeek in beide manches afgevlagd op een 2e plaats, wat de 2e plaats in het dagtotaal betekende.

Op 20 september konden de heren zich melden in Oss voor de tweede NK wedstrijd, waar zij in de eerste manche als 2e combinatie werden afgevlagd en in de tweede manche als 4e combinatie. Dit betekende een 3e plaats in het dagtotaal. Door deze goede prestaties in deze twee wedstrijden wisten Wilfred en Wessel op te klimmen naar een 1e plaats in het NK klassement, met nog 2 wedstrijden op de kalender. Op zondag 4 oktober werd de 3e wedstrijd verreden in Varsseveld samen met de ONK zijspan. Doordat er weinig aanmeldingen waren voor de ONK wedstrijd werd er door de KNMV besloten dat de top 5 uit de NK moest meerijden met de ONK.

Na een mooie eerste manche in het ONK veld kwamen Wilfred en Wessel op de 1e plaats van de NK over de finisch. De tweede manche was zwaarder dan van te voren gehoopt maar door een goed tempo te blijven rijden kwamen Wilfred en Wessel op de 3e plaats van het NK binnen. Hiermee werd de dagoverwinning binnen gesleept en de koppositie in het eindklassement verstevigd.

Met nog maar één wedstrijd op de kalender en de koppositie in de eindstand in handen zal Sidecarteam Splo op zaterdag 24 oktober afreizen naar Oldebroek waar de laatste NK van dit seizoen zal worden gereden.