Categorieën

Sneeuwpret zorgt ook voor troep op Holterberg

HOLTEN – ‘Wat was de Holterberg mooi in de sneeuw!’, vonden onder andere Tina Eshuis en Alexander van Lemel een week terug nog. “Helaas is die pret weer voorbij. En helaas: zodra alles gesmolten is zie je wat mensen allemaal in de sneeuw hebben achtergelaten. Regelmatig lopen we een stukje Holterberg gewapend met zak en afvalgrijper en rapen we her en der stukjes afval op, zodat het er weer mooi uitziet en dieren er schade van ondervinden.

We krijgen daarop vaak positieve reacties als ‘Goed bezig!’ en soms hele gesprekken. Afgelopen keer was het een ongelooflijke bende in de Oranjekuil, net achter de Canadese begraafplaats. Overduidelijk heeft men menig drankje en sigaret genoten, terwijl de kinderen met sleetjes naar beneden gleden: veel bierdoppen, peukjes, doekjes, snoeppapiertjes, plastic en allerlei verpakkingen vulden onze zak”, vertelt het tweetal.

Ze vinden het jammer dat veel mensen niet het fatsoen hebben om hun afval weer mee naar huis te nemen. “We merken de laatste tijd toch al, met name sinds corona, dat de hoeveelheid zwerfvuil is toegenomen.  Misschien kan dit artikeltje meer lezers motiveren om met een grijper en zak onze mooie Holterberg op te gaan voor een fijne wandeling en een kleine schoonmaakactie, zodat we er allemaal van kunnen blijven genieten. Maar het zou helemaal mooi zijn als mensen hierna hun afval niet zomaar meer achterlaten.”