Categorieën

Stichting Welfare Holten doneert € 250,00 aan het ICB Holten

HOLTEN – Na lange tijd onder auspiciën van het Rode Kruis te hebben gefungeerd is Welfare Holten enkele jaren geleden een zelfstandige stichting geworden. Doel van de stichting is om aan belangstellenden ‘handwerken met textiel’ aan te bieden. Enkele ochtenden per week worden hiertoe in de Diessenplas bijeenkomsten gehouden. Jaarlijks wordt, uit de opbrengst van de werkjes die worden gemaakt, een donatie beschikbaar gesteld aan een goed doel in Holten. Het Informatiecentrum Canadese begraafplaats Holten (ICB Holten) werd als goede doel uitverkozen en werd onlangs verblijd met een gift van € 250,00.

De donatie werd op 23 oktober door een delegatie van het Welfare Holten bestuur overhandigd. Het ICB bestuur is zeer erkentelijk voor de financiële bijdrage en waardering die uitgaat van allen die hieraan hebben meegewerkt. Het belang en de waarde van het informatiecentrum wordt erg groot geacht. “De Canadese begraafplaats is onlosmakelijk met Holten verbonden en het informatiecentrum versterkt deze band enorm. Elke Holtenaar zal dit zo voelen”, daarvan is Gerrie Paalman, bestuurslid van Welfare Holten, overtuigd. In het voorjaar van 2020 zal een uitbreiding van het informatiecentrum worden gerealiseerd.

Dit was noodzakelijk geworden door de grote groei van het aantal groepsbezoeken en rondleidingen. “Wij zijn erg blij dat we dan onze bezoekers op een passende wijze kunnen ontvangen en meer informatie kunnen aanbieden”, aldus Nico Arfman van het ICB.