Categorieën

Subsidie voor initiatieven vieren 75 jaar vrijheid

HOLTEN – Nederland viert 75 jaar vrijheid, Overijssel viert 75 jaar vrijheid, Rijssen-Holten viert 75 jaar vrijheid. In het hele land zijn al diverse organisaties en initiatieven actief bezig om aan dit bijzonder jubileumjaar vorm en inhoud te geven. “Omdat ook de provincie Overijssel en wij als gemeente het belangrijk vinden om vrijheid te blijven koesteren en te vieren, willen wij u wijzen op de ondersteuning die op het gebied van promotie en financiën mogelijk is”, vertelt de gemeente op haar website. Een stuurgroep met vertegenwoordiging vanuit diverse organisaties uit Rijssen en Holten helpt de gemeente de aanvragen te coördineren en op elkaar af te stemmen.

Organisaties, verenigingen en instellingen die activiteiten organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid worden opgeroepen vooral hun activiteiten door te geven. Voor degene die extra kosten moet maken kan voor 10 oktober een subsidieaanvraag worden ingediend. Op de provinciale website overijsselviertvrijheid.nl kan iedereen zelf zijn activiteiten plaatsen. De provincie zorgt voor koppeling met de landelijke website.

In de periode van 1 tot en met 10 maart 2020 wordt op basis van de informatie die via de provinciale website is binnengekomen, per gemeente een papieren krant gedrukt en verspreid. Men kan dus gratis gebruikmaken van promotie over de activiteit(en). Het aanmeldformulier is te vinden website www.rijssen-holten.nl. Belangrijk is dat het bij de subsidie gaat om specifieke activiteiten die bijzonder zijn in het kader van 75 jaar vrijheid.