Categorieën

Succesvolle start hockeyseizoen trimdames Hockeyclub Holten-Rijssen 

HOLTEN – De trimdames van Hockeyclub Holten-Rijssen (HCHR) kenden een klinkende start van het nieuwe seizoen met direct een toernooizege in Lochem afgelopen zondag. Een mooi resultaat nadat een groot deel van de zomer met veel plezier was doorgetraind op de woensdagavonden. Omdat het een mixed toernooi is werden er voor de gelegenheid ook Holtense heren bij uitgenodigd, die tevens heel verdienstelijk speelden. Aan het Witte Wieven toernooi, dat door de Lochemse Hockey Club al voor de 35ste keer zeer goed werd georganiseerd, deden teams mee uit de hele regio, zoals Zutphen, Arnhem, Dieren en Nijmegen.

De hockeyclubs uit deze regio’s zijn vele malen groter dan die van Holten en daarom is deze toernooizege best bijzonder. De trimdames van Hockeyclub Holten-Rijssen zijn ooit begonnen op de woensdagavonden te trainen, omdat er behoefte was om in teamverband te sporten zonder de ‘verplichting’ om competitiewedstrijden te spelen. Ideaal voor bijvoorbeeld werkende moeders die in het weekend hun handen vaak al vol hebben of dames die het leuk vinden hun sociale netwerk uit te breiden. De trimdames bestaat op dit moment uit een groep van 16 dames en er wordt getraind onder professionele begeleiding en hockey-ervaring is niet noodzakelijk.

Af en toe wordt er deelgenomen aan een toernooi of een wedstrijd gespeeld tegen andere hockey trimdames uit de directe regio. Er is nog voldoende plek voor meer dames, dus geïnteresseerden zijn van harte welkom om een keer langs te komen voor informatie of een proeftraining op het hockeycomplex van HCHR op woensdagavond om 20.30 uur.