Categorieën

Theater voor de leerlingen dankzij Catharina Koetsier stichting

HOLTEN – “De docenten en de kinderen waren laaiend enthousiast!”, “Lekkere pannenkoek” en “Een enorm succes”, zomaar enkele reacties na de schoolvoorstelling ‘Het verkeerde been van de koning’ door Harro van Lien. Het is dankzij de Catharina Koetsier Stichting dat deze voorstelling mogelijk is gemaakt. Zij is blij dat de voorstelling voor de kinderen van de groepen 5 en 6 van de Holtense en Dijkerhoekse basisscholen zo in de smaak viel.

De stichting ondersteunt initiatieven die van betekenis zijn voor mensen in Dijkerhoek, Espelo en Holten. Een theaterbezoek mogelijk maken voor basisschoolkinderen past helemaal bij hun ambitie. De naamgeefster van de stichting en haar man woonden in Espelo. Het echtpaar had geen kinderen en Cato (zoals Catharina werd genoemd) wilde een goede bestemming voor haar nalatenschap.

Er kunnen aanvragen ingediend worden bij de stichting, en soms neemt het stichtingsbestuur zelf initiatief. Zo vroeg zij in het schooljaar 2018-2019 aan cultuurcoach Kristina Odenhamn van Viavie Welzijn om namens de stichting een schoolvoorstelling uit te zoeken met de vier scholen die aansluit bij de schoolthema’s. De scholen maakten hier uiteraard dankbaar gebruik van en de kinderen kregen een geweldige theaterbeleving.  Voor het schooljaar 2019-2020 werd ook een voorstelling gekozen, over vrijheid, vanwege het jubileumjaar ‘75 jaar vrijheid’.

Maar door de corona-lockdown kon de voorstelling niet doorgaan. Gelukkig kon deze afgelopen week alsnog plaatsvinden. In het Kulturhus in Holten, met als thema’s: vrijheid, doen-waar-je-goed-in-bent en optimisme. Heel toepasselijk in deze tijd. Ook volgend schooljaar mogen de scholen op een bijdrage van de Catharina Koetsier stichting rekenen.