Categorieën

Toch een beetje carnaval met ‘Keunedarp Kiekt’

HOLTEN – De maand januari is voor de Fienpreuvers en vele Keunedarpers traditiegetrouw de tijd van Prinsenbal en Keunedarp Lacht. Maar in deze coronatijd geen volle zalen bij De Poppe en het Bonte Paard. Toch zitten de Fienpreuvers niet stil. Op zaterdag 30 januari verzorgen zij het online evenement Keunedarp Kiekt.  “We kijken zoveel mogelijk naar wat wèl kan in deze tijd, in plaats van wat niet”, zegt Robert Akkermans namens de carnavalsvereniging.

“Op 12-12-2020 zijn Prins Wokkie Vlokkie en zijn adjudant de Buizerd gepresenteerd. We gunnen hen ondanks alle beperkingen een mooi jaar en hopen dat we ergens in 2021 nog een paar geweldige feesten met dit duo gaan bleven. Zolang we fysiek nog niet in grote aantallen bij elkaar kunnen komen, zoeken we naar alternatieven. Zo is het idee ontstaan om een bonte tv-avond onder de naam Keunedarp Kiekt te organiseren. Het evenement zal via een livestream te volgen zijn. De link naar deze stream zal binnenkort via Facebook, Instagram en HoltenExtra bekend worden.”

Enthousiast somt Akkermans een aantal artiesten op die hun medewerking zullen verlenen. “Iae Coctor doet mee, jaar in jaar uit zijn zij de smaakmakers van het Prinsenbal. Maar ook de PiPaPilsers, de Houtzagerij, Excellent en de al niet meer weg te denken Wienpreuverinnen leveren komische bijdrages. Uiteraard mag Laurens Jan Stam niet ontbreken met zijn scherpe oog voor alles wat reilt en zeilt in het Holtense. Hij blikt terug op meer dan tien jaar bijdrages aan het Prinsenbal, bijdrages die altijd gefilmd werden door Coen van Hoevelaak.” Duidelijk is dat dit niet het enige zal zijn wat er de 30e te zien zal zijn.

“We hebben nog wat verrassingen in petto. Zo wordt het spel The Mystery Keun  gespeeld, waarbij live geraden kan worden welke man of vrouw dit zal zijn.  Een nadere kennismaking is er met het Prinsenpaar van 2021. Tevens zal de Keunedarper van het Jaar deze avond bekend worden gemaakt en er zullen historische filmpjes te zien zijn uit het rijke verleden van de Fienpreuvers”, aldus de prominente oud-Prins Bon-Vivant. De Fienpreuvers denken met Keunedarp Kiekt een vrolijke zaterdagavond te bieden in deze, zoals Prins Wokkie Vlokkie het zegt, ‘biezondere tied’. Vanaf 20.30 uur op 30 januari kan heel Holten met een hapje en een drankje voor de buis zitten en genieten van dit unieke online spektakel.