Categorieën

Toerisme Rijssen-Holten zoekt vrijwilligers

HOLTEN – Op  2 januari 2013 is de nieuwe organisatie Toerisme Rijssen-Holten van start gegaan. Momenteel zijn er drie Toeristische Informatie Punten, kortweg TIP’s, ingericht: in het Kulturhus in Holten, in Natuurdiorama op de Holterberg en in The Read Shop in Rijssen. Hier worden toeristen en de eigen inwoners gastvrij ontvangen en wordt persoonlijk en door middel van drukwerk en website  toeristische informatie gegeven. In elk van de TIP’s is daarvoor een assortiment kaarten, gidsen, folders en routes aanwezig.

Voor de TIP’s is Toerisme Rijssen-Holten op zoek naar vrijwilligers. Mensen die enthousiast zijn over wat Rijssen-Holten heeft te bieden en het leuk vinden om bezoekers daarover te informeren. Speciale opleiding is niet vereist, wel naast het enthousiasme goede contactuele eigenschappen. Toerisme  Rijssen-Holten zorgt voor een korte interne opleiding zodat de nieuwe vrijwilligers op de hoogte zijn van wat er allemaal is te doen en te beleven. Ook het goed wegwijs raken op de website  hoort daartoe. Het is zeker niet nodig om de hele week beschikbaar te zijn, wie vanaf 1 dag per week kan meewerken is van harte welkom.

Ook voor de controle van de wandel- en fietsroutes vraagt Toerisme Rijssen-Holten vrijwilligers. Het gaat hier om echt veldwerk: het nalopen en -fietsen van routes om te controleren of de beschrijving en de bebording nog wel kloppen. De praktijk leert dat er elk jaar wel wat verandert  en we willen onze gasten natuurlijk niet op de verkeerde manier het bos in sturen. Het is een hele leuke manier om de eigen omgeving goed te leren kennen want het nalopen en -fietsen gebeurt aandachtig. Vaak vallen dan details op die je normaal niet waarneemt. De routecontrole vindt altijd voor de start van het seizoen plaats en dus in het (vroege) voorjaar.

Wie belangstelling heeft voor dit vrijwilligerswerk kan dat het beste per email aangeven: info@tiprijssenholten.nl, of bellen van 13.00-16.30 uur naar 0548-361533.