Categorieën

Training tot netwerkcoach

HOLTEN – De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, biedt naast de Vrijwillige Thuiszorg en Mantelzorgondersteuning ook ‘sociale netwerken’ aan in de gemeente Rijssen-Holten. Getrainde vrijwillige netwerkcoaches werken samen met mensen die zich eenzaam voelen aan een groter sociaal netwerk. Een netwerkcoach is een getrainde vrijwilliger die een ander helpt om zijn sociale netwerk te versterken. Een goed sociaal netwerk is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Contacten kunnen zijn verwaterd door de zorg voor een ander, een ziekte, een lichamelijke beperking of ouderdom. Vrijwillige netwerkcoaches gaan samen met de zorgvragers de contacten uitbreiden en weer versterken. De netwerkcoach is zes tot negen maanden, één dagdeel per week of per twee weken, betrokken bij een hulpvrager en gaat samen met hem of haar het sociale netwerk uitbreiden of versterken. In het voorjaar begint de training ‘Sociale Netwerken’ waarna de netwerkcoach aan de slag kan.

De training omvat drie bijeenkomsten. Voor deelname: Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, Constantijnstraat 32A,7442 ME Nijverdal,0548-638830, www.vrijwilligethuiszorg.nl.