Categorieën

Transport centraal bij open dag Oudheidkamer Hoolt’n

Foto Oldtimer Muller open dag HE164
HOLTEN – Op zaterdag 28 september houdt de Oudheidkamer Hoolt’n haar jaarlijkse open dag. Niet alleen is de expositie ’125 jaar Spoorlijn’ te bewonderen, maar ook de expositie ’75 jaar Müller’. Dit Holtense transportbedrijf viert in 2013 haar 75-jarig bestaan. Op deze dag staan er tweeoldtimers uit de jaren 1950 / ‘60 tentoongesteld bij de Oudheidkamer én wordt de film ’75 jaar Müller’ afgespeeld. Deze film stelde de filmwerkgroep van de Oudheidkamer samen. De openingsceremonie wordt door één van de heren Müller verricht om 09.30 uur in de Oudheidkamer Hoolt’n.


Onlangs opende de Oudheidkamer Hoolt’n de expositie ’125 jaar spoorlijn’. De reacties op deze expositie zijn nu al overweldigend. Voorzitter Jan Beumer: “We zijn sinds 6 september van start gegaan met de expositie ‘125 jaar spoorlijn’ en hebben nu al veel bezoekers gehad uit het hele land. De expositie heeft een geheel vernieuwde opzet, want naast oude foto’s zijn ook kostuums, materialen en modeltreinen te zien. Voor veel Holtenaren is het interessant om te zien wat er in 125 jaar allemaal veranderd is.”
Naast de spoorlijnexpositie is tot en met 22 februari 2014 ook de expositie ’75 jaar Müller’ te zien. Dit Holtense transportbedrijf kwam met de Oudheidkamer Hoolt’n overeen om oude foto’s, facturen, modelvrachtwagens en meer te exposeren. Een mooie samenwerking waarbij Holtenaren de kans krijgen om dit bedrijf eens van een andere kant te bekijken. “Wij hoorden dat Müller dit jaar haar 75-jarig jubileum vierde. Bij de Oudheidkamer ontstond toen het idee om hier een expositie aan te wijden. Müller heeft binding met Holten en is rijk aan (transport)historie. Voor de Oudheidkamer een mooie gelegenheid om een samenwerking aan te gaan”, aldus Jan Beumer.
De Oudheidkamer wil in de toekomst vaker inspelen op jubilea of feestelijkheden van Holtense bedrijven en/of verenigingen. Jan Beumer licht toe: “We hebben een prachtig authentiek pand aan de Dorpsstraat wat iedere Holtenaar kent. Het leent zich uitstekend voor exposities. En daarom willen wij Holtense bedrijven en verenigingen de mogelijkheid bieden om een expositie in te richten voor bijvoorbeeld een jubileum. We hebben er de ruimte voor en staan open voor een samenwerking.”
Tijdens de open dag staan twee oldtimers tentoongesteld die door Müller gebruikt zijn. Eén oldtimer staat bij het pand van de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat en één oldtimer bij de opslag van de Oudheidkamer (’n Spieker’) aan de Kerkhofsweg.

De open dag van de Oudheidkamer Hoolt’n is op zaterdag 28 september van 10:00 tot 16:00 uur.