Categorieën

Triathlon Holten nog sfeervoller door festival setting

HOLTEN – De Triathlon Holten – die voor de vijfendertigste keer wordt georganiseerd op 28 en 29 juni – belooft dit jaar nog sfeervoller te worden dan voorheen. In samenwerking met plaatselijke horeca wordt een ‘food court’ ingericht. In het centrum verschijnen twee extra podia met muziek-acts en straattheater. Bij een groot aantal horecagelegenheden kan men consumpties verkrijgen met de triathlon-munt. Bezoekers genieten hierdoor van veel extra amusement en culinaire hoogstandjes in een festival setting.

Food court

Het nieuwe food court is een unieke samenwerking tussen de Triathlon Holten en het gros van de plaatselijke horeca. Aan de rand van de Kalfstermansweide, tussen Zwartepad en de daaraan gelegen winkels, worden diverse foodstands ingericht. De horecagelegenheden serveren daar een verscheidenheid aan culinaire gerechten. Van lokaal tot internationaal, van vlees tot vegetarisch en van caloriearm tot calorierijk. Bezoekers en deelnemers hebben daardoor royale keuze als het gaat om de verzorging van de innerlijke mens.

Muziek en straattheater

Voor het eerst worden dit jaar op de Smidsbelt en in de Dorpsstraat podia opgebouwd. Muziek en straattheater zorgen daar voor entertainment. De optredens variëren van kinder-acts tot DJ-sets en bieden vermaak voor jong en oud. “De podia met optredens op deze twee nieuwe locaties verhogen het amusementsaanbod tijdens de triathlon. In combinatie met het bestaande mega-podium in het zogeheten stadion op de Kalfstermansweide, wordt dat aanbod bovendien meer verspreid over het centrum.

Triathlon-munt ook in Holtense horeca

Voor het verkrijgen van consumpties bij een groot aantal Holtense horecagelegenheden kan op 28 en 29 juni de triathlon-munt worden gebruikt. Een nieuw initiatief dat onder meer in het leven is geroepen in het kader van de noviteiten rond het food court en de nieuwe podia. “Het zorgt voor duidelijkheid en gemak voor het bezoekende publiek en de deelnemers”, aldus Pieters. Tijdens het evenement zal zichtbaar zijn welke horecagelegenheden tot de deelnemende partijen behoren.