Categorieën

Triathlon Teams Holten in actie in Utrecht

HOLTEN – Voor zowel het team van ROSIIR Triathlon Team Holten 1 (heren), als het team van RobersVincent Triathlon Team Holten (dames) stond er  zondag 7 juli een divisie wedstrijd op het programma in Utrecht.
Voor de heren stond een sprint afstand op het programma. Na een goed verlopen zwemonderdeel stapten Nick Zweers, Jelte Jansen, Niels van Coeverden en Rutger Pollemans (debutant in 2e divisie) op de fiets waar ze startten op een behoorlijk winderig parcours. Bij het looponderdeel kon Jelte zijn positie behouden, met Niels jagend op zijn hielen naar een hogere positie. Vervolgens wist Nick te finishen met een sterke tijd en ook Rutger heeft een mooi resultaat neergezet.

Gezamenlijk heeft team ROSIIR gezorgd voor een 17e plek in het klassement.De dames van team RobersVincent hadden bij hun wedstrijd in Utrecht weer andere uitdagingen. Bij het zwemonderdeel mochten de wetsuits niet gedragen worden. Ondanks de kou startte Karin Rieterink goed vooraan en kwamen Britt le Fèvre, Marleen Boode en Lieke Smale daar vlak achteraan. Met koude benen de fiets op en vervolgens twee ronden wind vangen was een ware uitdaging.

Zelfs de beste fietsers hadden moeite met het fietsparcours. Na de fiets, in een prettige overzichtelijke wisselzone, op naar het loopparcours. In de volgorde Karin, Britt, Lieke en Marleen kwam het team over de finish, wat een 11e plek deze dag opleverde. Met deze respectievelijk 17e en 10e plaats in het klassement, nu eerst een welverdiende zomerstop. In september komen beide teams in Zaanstad weer in actie.