Categorieën

Tsjernobyl kinderen bij Bosschool

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

ESPELO – Maandag 3 februari zijn de kinderen uit Wit Rusland naar de Bosschool in Espelo geweest. De juffen van de Bosschool hadden een leuk programma georganiseerd. Alle kinderen mochten schilderen, wat ze super vonden om te doen. Ook de kinderen van de Bosschool deden mee met de activiteiten.

De middag werd aangeboden door de Stichting Vrienden van de Bosschool. Deze stichting mag eens per jaar € 200.- besteden aan een goed doel. De leerlingen van de Bosschool mogen mee beslissen wat het goede doel zal zijn en dit jaar werd er dus gekozen voor de Tsjernobylkinderen.

De kinderen uit Wit Rusland werden ook nog eens verwend met iets lekkers en drinken. Het was een hele grote verassing dat er voor de school in Rubel (waar ze vandaan komen) heel veel wit en gekleurd papier werd meegegeven. “Dat is geweldig, want op school in Wit Rusland hebben ze nooit zo heel veel papier”, aldus een woordvoerder namens de stichting.

Ook kreeg de school in Rubel een houten eekhoorn als herinnering aan het bezoek van de kinderen uit Wit Rusland aan de Bosschool.