Categorieën

Tsjernobylkinderen

weer naar Holten

Foto gastouders HE164
HOLTEN – Inmiddels is het al meer dan 20 jaar geleden dat de Tsjernobyl-ramp plaatsvond. De bevolking in de stralingsgebieden wordt echter nog steeds geconfronteerd met de gevolgen. Zo ligt de radioactiviteit er ver boven de Nederlandse normen. De grond waarop mensen hun eigen voedsel verbouwen is ook nog steeds besmet.

Daarom stelt de werkgroep zich als doel: groepen kinderen die wonen in radio -actief besmet gebied in Wit-Rusland een verblijf in Nederland te geven, voor herstel van de lichamelijke weerstand, en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gebleken is dat, als kinderen 8 weken in een gezonde omgeving zijn, hun bloed ververst is, en hun weerstand een flinke oppepper heeft gekregen.
In januari 2014 zullen er weer ± 30 Wit-Russische kinderen naar Holten en Rijssen komen. De voorbereidingen hiervoor zijn gestart. Het is de bedoeling dat de kinderen bij gastouders logeren. ’s Morgens zullen de kinderen naar school gaan, waar ze les krijgen van hun Russische leerkracht.
‘s Middag wordt er activiteitenprogramma georganiseerd met creativiteit, sport en spel. De mogelijkheid om gebruik te maken van BSO is aanwezig. De organisatie is op zoek naar gastouders die liefdevol acht weken een kind in hun gezin zouden op willen nemen.
Op de website www.tsjernobylholten.nl vindt men meer informatie over ons project. Voor eventuele vragen/ reacties kan men contact opnemen met:
Rita Sjoers, tel: 06-42508049 of Tonny Heusinkveld, tel: 06-51282874.

Op 17 oktober wordt er een informatie-avond georganiseerd om 20.00 uur in De Kandelaar.