Categorieën

Twee aanhoudingen bij actie ‘ochtendgloren’

Politie

Holten – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari 2013 op de rijksweg A1 ter hoogte van Rijssen-Holten de controle ‘Ochtendgloren’ gehouden. Zij controleerden 380 voertuigen. Twee verdachten zijn aangehouden omdat zij drugs bij zich hadden. Er zijn diverse wapens in beslag genomen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg ruim 180 km/uur.

Agenten vonden in de auto van twee buitenlandse verdachten twee zakken speed. Het duo is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het ging om 500 gram.

Specialisten van de landelijke eenheid hebben een onderzoek ingesteld nadat een personenauto bleek te zijn omgekat. Er bleek geknoeid te zijn met het chassisnummer van de auto. De auto is in beslag genomen en er volgt een nader onderzoek.

Een illegaal in Nederland verblijvende man had een verknipt paspoort bij zich. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek door de vreemdelingenpolitie.

Er zijn meerdere gebruikershoeveelheid drugs gevonden. De eigenaren hebben hiervan vrijwillig afstand gedaan. De drugs worden vernietigd.

Wapens

Er zijn in totaal vier messen en een wapenstok gevonden in verschillende auto’s. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Belastingschulden

Uit diverse hits van de ANPR zijn door de belastingdienst invorderbare schulden getraceerd. Hiervan is ca. 4000 euro direct geïnd. Er zijn drie auto’s daadwerkelijk in bewaring genomen.

Alcohol

Er zijn 64 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder bleek te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overige overtredingen

In totaal is 31 x proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen zoals onjuiste verlichting, gladde banden, onjuiste kentekenplaten, het rijden zonder verzekering en twee mensen konden zich niet legitimeren.

Snelheidscontrole

Voor de snelheid waren er 2778 passanten waarvan er 334 te hard reden. Hoogste snelheid 183 km per uur.

Samenwerkende opsporingsdiensten

Aan deze gezamenlijke controles werkten ongeveer 95 medewerkers mee van Politie, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Osnabrück en Polizeipräsidium NRW Münster.